Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Генерал СБУ Кононенко подав до Служби безпеки заяву про розголошення Зеленським держтаємниці у справі «вагнергейту»

Віктор Кононенко.

Фото Цензор.НЕТ.

Генерал СБУ Кононенко подав до Служби безпеки заяву про розголошення Зеленським держтаємниці у справі «вагнергейту»

Генерал СБУ, депутат Київради Віктор Кононенко подав до Шевченківського суду скаргу на бездіяльність Служби безпеки України, яка не зареєструвала провадження проти президента України Володимира Зеленського через розголошення державної таємниці у справі «вагнергейту»

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє пресслужба «ЄС».

«11 жовтня цього року мною до СБУ було подано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення президентом України Володимиром Зеленським – розголошення Володимиром Зеленським відомостей з «обмеженим доступом» президенту республіки Білорусь Олександру Лукашенку. Це в свою чергу призвело до зриву спецоперації по затриманню бойовиків приватної військової компанії «Вагнер», – нагадав Кононенко.

11 жовтня Кононенко подав до Служби безпеки України повідомлення про злочин, скоєний президентом Володимиром Зеленським. Йдеться про те, що Зеленський повідомив білоруському диктатору Лукашенку секретну інформацію про найманців з ПВК «Вагнера».

«Згідно з чинним законодавством протягом доби має бути відкрите кримінальне провадження. Разом з тим, сьогодні 19 жовтня, і жодної інформації, крім тієї, що Офіс президента дав вказівку розпочати моє кримінальне провадження переслідування, у мене станом на сьогоднішній день немає», – наголошує депутат Київради.

Як відомо, 11 жовтня Кононенко подав до Служби безпеки України повідомлення про злочин, скоєний президентом Володимиром Зеленським. Йдеться про те, що Зеленський повідомив білоруському диктатору Лукашенку секретну інформацію про найманців з ПВК «Вагнера».

«Володимир Зеленський як мінімум тричі сказав, що особисто він передав президенту Білорусі Олександру Лукашенку інформацію про перебування в його країні членів ПВК «Вагнер». Тобто він розголосив інформацію з обмеженим доступом», – пояснює Віктор Кононенко. «По своїй посаді Володимир Зеленський є секретоносієм. Він дійсно має доступ до таємної інформації. Він дійсно може заслуховувати і віддавати вказівки керівникам спеціальних служб. Але в будь-якому разі він не має розголошувати цю інформацію стороннім особам», – пояснює генерал СБУ.

Читайте також: Зеленський приховує правду, бо його компанії можуть працювати й зараз – авторка розслідування «Офшор 95»​.

«Згідно зі статтею 328 Кримінального кодексу України сам факт розголошення таємної інформації секретоносієм, тих даних, які стали відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків, є закінченим складом злочину. У нас є всі підстави вважати, що Володимир Зеленський скоїв злочин, передбачений статтею 328 Кримінального кодексу України», – резюмує Кононенко.
«Вся ця ситуація свідчить про одне – влада в Україні будує тоталітарну державу, таку державу, коли для своїх все – від можливості заробити на «великому крадівництві2 до здачі національних інтересів, без жодного покарання. А для опозиції – кримінальні переслідування», – констатує генерал СБУ. 

Telegram Channel