Курси НБУ $ 41.19 € 48.77

ОВОЧІ БЕЗ «ХІМІЇ»

У будь-якій морквині, буряку «сидять» нітрати. Отруювати ними свій організм нікому не хочеться. Як вберегти себе від «хімії»? Позбавитися від нітратів в домашніх умовах можна.

У будь-якій морквині, буряку «сидять» нітрати. Отруювати ними свій організм нікому не хочеться. Як вберегти себе від «хімії»?
Позбавитися від нітратів в домашніх умовах можна.

Капуста
. Найбільше «хімії» у верхніх листках і качані. Тож варто при готуванні вирізати їх. Квашену капусту можна їсти не раніше, ніж через тиждень після заквашування. За цей час нітрати перейдуть у розсіл.
Морква. Обрізуйте 1-1,5 см з обох кінців. Найменше нітратів містить морква середніх розмірів. На їх надлишок вказує білувата серцевина.
Буряк. Зрізайте верхівку не менш ніж на чверть, а хвостик трохи менше. І як мінімум три чверті нітратів відійде.
Картопля. Під час зимового зберігання кількість нітратів у ній зменшиться у чотири рази. Їх буде ще менше, якщо довести картоплю до кипіння, потім злити воду і залити свіжу. Варити до готовності.
Зелень. Коли поріжемо її, то нітрати перетворюються дуже швидко у нітрити. Тому слід використовувати зелень відразу і не залишати про запас.
Telegram Channel