У будь-якій морквині, буряку «сидять» нітрати. Отруювати ними свій організм нікому не хочеться. Як вберегти себе від «хімії»?
Позбавитися від нітратів в домашніх умовах можна.
У будь-якій морквині, буряку «сидять» нітрати. Отруювати ними свій організм нікому не хочеться. Як вберегти себе від «хімії»? Позбавитися від нітратів в домашніх умовах можна.
Капуста.Найбільше «хімії» у верхніх листках і качані. Тож варто при готуванні вирізати їх. Квашену капусту можна їсти не раніше, ніж через тиждень після заквашування. За цей час нітрати перейдуть у розсіл. Морква.Обрізуйте 1-1,5 см з обох кінців. Найменше нітратів містить морква середніх розмірів. На їх надлишок вказує білувата серцевина. Буряк. Зрізайте верхівку не менш ніж на чверть, а хвостик трохи менше. І як мінімум три чверті нітратів відійде. Картопля. Під час зимового зберігання кількість нітратів у ній зменшиться у чотири рази. Їх буде ще менше, якщо довести картоплю до кипіння, потім злити воду і залити свіжу. Варити до готовності. Зелень. Коли поріжемо її, то нітрати перетворюються дуже швидко у нітрити. Тому слід використовувати зелень відразу і не залишати про запас.