Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
«Какая боль»: «Реал» у Києві з тріском зніс із футбольного поля «Шахтар»

Оце голів було...

Фото: shakhtar.com.

«Какая боль»: «Реал» у Києві з тріском зніс із футбольного поля «Шахтар»

У третьому турі групового турніру Ліги чемпіонів помаранчево-чорні мали доводити реальність своїх планів щодо єврокубкової весни, адже за два стартові тури заробили до таблиці лише один бал

Завдання команди Роберто де Дзербі ускладнила травма ключового захисника Миколи Матвієнка, про яку італійський фахівець сповістив на передматчевій прес-конференції. Його співвітчизник Карло Анчелотті також не зміг задіяти в Києві всіх найсильніших (зокрема, Карвахаля, Іско, Йовича й Азара), утім, кадровий потенціал Королівського клубу дозволяє справлятися з такими втратами, повідомляє УАФ.    

На початку зустрічі гравці «Шахтаря» добре контролювали м’яч, але «Реал» швидко продемонстрував, як він може долати захист суперника: до 7-ї хвилини вершкові завдали трьох цілком серйозних ударів по воротах, не даючи Трубіну засумувати. Та хоча тиск гостей із часом посилювався, помаранчево-чорні не відходили від своєї моделі, намагаючись ретельно готувати атаки.

Перевага іспанського клубу матеріалізувалася в автогол Кривцова наприкінці тайму. Лукас Васкес виконав подачу з правого флангу, а Сергій невдало підставив ногу, зрізавши м’яч у свої ворота.

Утім, перший реальний момент гірники створили внаслідок не позиційного наступу, а миттєвого випаду: Трубін та Майкон у два дотики вивели Соломона фактично сам на сам із Куртуа, але голкіпер мадридців своєчасним виходом із воріт розрядив ситуацію. Невдовзі Тете не встиг замкнути небезпечний простріл Ісмаїлі. Але десь із середини тайму підопічні Карло Анчелотті взяли м’яч під контроль. Донеччанам усе важче давався вихід з оборони через брак у передачах, який зріс.

Перевага іспанського клубу матеріалізувалася в автогол Кривцова наприкінці тайму. Лукас Васкес виконав подачу з правого флангу, а Сергій невдало підставив ногу, зрізавши м’яч у свої ворота. Непереливки було гірникам і після розіграшу футболістами «Реалу» численних кутових, а кілька пострілів Бензема нейтралізував Трубін.      

На другий тайм у «Шахтаря» вийшло два нові гравці — Марлос та Маркос Антоніо, але переламу не сталося. Навпаки, невдалий розіграш ауту на своїй половині поля Додо із Кривцовим призвів до другого пропущеного м’яча — відзначився Вінісіус Жуніор. Потім бразильський нападник самотужки розібрався із захистом господарів, оформивши дубль, до якого додав ще й гольовий пас на Родріго. Остаточний рахунок встановив Бензема в компенсований час.

Підопічні де Дзербі мали кілька нагод оформити гол престижу, але не реалізували їх та залишаються без забитих м’ячів у поточному груповому турнірі. Клуб із Мадрида зумів узяти в гірників реванш за дві поразки в минулорічній Лізі чемпіонів.

У складі «Шахтаря» з футболістів, які брали участь у жовтневому зборі національної команди України, на поле виходили Кривцов (автогол), Корнієнко (вийшов на заміну на 75-й хвилині) та Степаненко (вийшов на заміну на 79-й хвилині).

Читайте також: Шахтар розповів подробиці травми основного захисника Матвієнка.

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група D

3 тур

«Шахтар» (Україна) — «Реал» (Іспанія) — 0:5 (0:1)

Голи: Кривцов (37, автогол), Вінісіус Жуніор (51, 56), Родріго (65), Бензема (90+1).

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов (к), Марлон, Ісмаїлі (Корнієнко, 75), Майкон, Алан Патрік (Степаненко, 79), Тете (Марлос, 46), Соломон (Маркос Антоніо, 46), Педріньо, Фернандо (Мудрик, 75).

Запасні: Пятов, Вітао, Дентиньо, Судаков, Конопля, Сікан, Бондар.

Тренер: Роберто де Дзербі.

«Реал»: Куртуа, Лукас Васкес, Едер Мілітао (Вальєхо, 87), Алаба, Менді (Марсело, 69), Каземіро, Модрич (Камавінга, 78), Кроос (Вальверде, 78), Родріго (Асенсіо, 78), Вінісіус Жуніор, Бензема (к).

Запасні: Лунін, Лопес, Начо, Діас, Бланко, Гутьєррес.

Тренер: Карло Анчелотті.

Арбітр: Срджан Йованович (Сербія).

Попереджений: Маркос Антоніо (47).

19 жовтня. Київ. НСК «Олімпійський».

Telegram Channel