Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Facebook планує змінити назву: це може бути пов'язано з новим проєктом

Оце так!

Фото 7dniv.info.

Facebook планує змінити назву: це може бути пов'язано з новим проєктом

Американська компанія Facebook оголосила про намір змінити назву, що нібито відбудеться вже наступного тижня. Причиною називають бажання відобразити свою увагу на побудові метавсесвіту

Співрозмовник запевнив, що генеральний директор Марк Цукерберг розповість докладніше про прийдешні зміни імені на щорічній конференції Connect 28 жовтня чи й раніше.

Про це повідомляє The Verge із посиланням на обізнане джерело, передає obozrevatel. 

«Мені сказали, що нова назва компанії є ретельно захищеним секретом у її стінах і залишається маловідомою навіть серед її повного вищого керівництва. Можливо, вона могла мати якийсь стосунок до Horizon, назви ще не випущеної VR-версії Facebook-meets-Roblox, яку компанія розробляла останні кілька років», – процитувало видання джерело.

Протягом наступних кількох років ми фактично перейдемо від людей, які вважають нас насамперед компанією соціальних мереж, до компанії метавсесвіту.

Фахівці припустили, що ребрендинг, ймовірно, позиціонує зміну синього додатку Facebook як одного з багатьох продуктів батьківської компанії, яка контролює Instagram, WhatsApp, Oculus та інші. Але представник компанії відмовився коментувати це.

Нині в Facebook працює більш ніж 10 тисяч співробітників, що створюють споживче обладнання, таке як окуляри AR. Вони, на думку Цукерберга, у підсумку стануть такими ж масовими, як смартфони.

«Протягом наступних кількох років ми фактично перейдемо від людей, які вважають нас насамперед компанією соціальних мереж, до компанії метавсесвіту», – говорив він у коментарі The Verge в липні цього року.

Зовсім нещодавно було оголошено, що глава AR і VR Ендрю Босуорт буде призначений технічним директором. А кілька днів тому Facebook оголосив про плани найняти ще 10 тисяч співробітників для роботи над метавсесвітом у Європі.

Зазначається, що ребрендинг також може послугувати для подальшого відділення футуристичної роботи, на якій зосереджений Цукерберг. А саме від пильної уваги до Facebook щодо того, як працює його соціальна платформа. Посприяла цьому викривачка – колишня співробітниця Френсіс Хауген, яка недавно злила в The Wall Street Journal низку жахливих внутрішніх документів і свідчила про них перед Конгресом.

Читайте також: Довічно засудженим хочуть заборонити фейсбучитися та інстаграмитися.

 

Telegram Channel