Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Депутати Волинської обласної ради підтримали повернення Володимиру-Волинському історичної назви

Голова Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка виступив перед присутніми депутатами.

Фото Офіційний сайт Володимира-Волинського.

Депутати Волинської обласної ради підтримали повернення Володимиру-Волинському історичної назви

20-го жовтня на дев’ятій позачерговій сесії Волинської обласної ради депутати підтримали рішення про повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви

Дане питання розглядали на підставі прийнятого напередодні депутатами Володимир-Волинської міської ради рішення про підтримку ініціативи щодо повернення місту історичної назви «Володимир». Голова Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка виступив перед присутніми депутатами, йдеться на офіційному сайті міста.

Сьогодні рішення обласної ради – це ще один крок до того, щоб повернути історичну справедливість.

«Хочу повідомити, що вже декілька разів підіймалось питання повернення історичної назви місту, а першого жовтня було прийнято, вважаю, історичне рішення Володимир-Волинською міською радою щодо повернення місту історичної назви.

Всі ми знаємо, що місто заснував князь Володимир, що місто Володимир отримало Магдебурзьке право на рівні з містами Луцьком і Львовом. Коли приймалося рішення в сесійній залі громади, всі політичні партії зійшлися на тому, що ми маємо повернути місту його історичну назву.

Сьогодні рішення обласної ради – це ще один крок до того, щоб повернути історичну справедливість, за що я вам всім сердечно дякую!», - заявив голова.

За перейменування Володимира-Волинського у Володимир проголосували 49 обласних депутатів із 51-го присутнього у залі.

Відповідно до пункту 26 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про географічні назви»,  враховуючи рішення Володимир-Волинської міської ради Волинської області від 1-го жовтня № 10/3 «Про підтримку ініціативи щодо повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви «Володимир»», протокол громадських слухань щодо повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви «Володимир» від 9-го вересня цього року, лист Інституту історії України Національної академії наук України від 4-го березня 2020 року № 123/190 та Історичну довідку про час і обставини надання місту Володимир-Волинський приставки «-Волинський», лист Історичного музею імені Омеляна Дверницького від 22-го липня 2020 року №10 та Історичну довідку про повернення місту Володимир-Волинський назви Володимир та вивчення питання про доцільність перейменування міста на Ладомир, рекомендації постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, Волинська обласна рада вирішила підтримати ініціативу щодо повернення місту Володимиру-Волинському історичної назви «Володимир».

Читайте також: «Європейська Солідарність» з трибуни парламенту привітала політв’язня Зеленського - бойового генерала Павловського​.

Також депутати обласної ради затвердили Подання до Верховної Ради України щодо перейменування населеного пункту – міста Володимир-Волинський Волинської області на місто Володимир Волинської області.

Реклама Google

Telegram Channel