Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Японії після землетрусу спливли два десятки кораблів, що затонули під час битви у Другій світовій війні (Фото, відео)

Оце так.

Скріншот із відео.

У Японії після землетрусу спливли два десятки кораблів, що затонули під час битви у Другій світовій війні (Фото, відео)

З дна Тихого океану піднялися кораблі, що затонули під час битви за Іводзіму – однієї із найзапекліших битв часів Другої світової війни. Це сталося через сейсмічні поштовхи на горі Сурібаті острова Іото (Іводзіма)

На супутникових знімках японської All Nippon News можна побачити залишки 24 японських транспортних суден, які були захоплені ВМС США в останній декаді війни, і наразі перебувають на пляжі на західній частині острова, повідомляють «Факти».

Оскільки у той час на Іводзімі не було порту, саме на цьому місці тоді велося будівництво для стоянки флоту.

На знімках можна побачити залишки 24 японських транспортних суден, які були захоплені ВМС США в останній декаді війни, і наразі перебувають на пляжі на західній частині острова.

Ці судна використовувалися як хвилерізи для захисту інших кораблів, які розвантажували солдатів та матеріали.

На картах вторгнення острів був відомий як Браун-Біч, що було зроблено з метою створення штучної військово-морської бази для підтримки військової бази США перед нападом на материкову Японію.

На острові немає мешканців, хоча після того, як США повернуло його Японії у 1968 році, там розмістилася військова база японських Сил самооборони.

Битва за Іводзіму розпочалася 16 лютого 1954 року. Острів Іото був необхідний США для створення авіабази та бомбардувань з повітря японських островів. За два місяці запеклих баталій морська піхота США втратила 28 686 осіб, японські втрати склали 20 919 осіб.

Читайте також: Слониха затоптала гігантського крокодила, захищаючи своє слоненя.

Telegram Channel