Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Продукти у світі дорожчатимуть

Інфляційна ситуація, яка є зараз, виникає раз на 20 років.

Фото із сайту korrespondent.net.

Продукти у світі дорожчатимуть

У світі як мінімум рік зростатимуть ціни, впевнені фахівці. Найбільше інфляцію помічають у країнах, що розвиваються

Споживачам у всьому світі належить знати, що повсякденні товари подорожчають. У багатьох компаній проблеми з поставками. Також зростають ціни на енергію, сировину, упаковку і доставку, пише Bloomberg.

Нас чекає ще як мінімум 12 місяців інфляційного тиску.

«Нас чекає ще як мінімум 12 місяців інфляційного тиску. Така інфляційна ситуація, яка є зараз, постає десь раз на 20 років», - заявив CEO Unilever Алан Джоуп.

Наприклад, компанія Unilever, виробник мила Dove, мусила в минулому кварталі підняти ціни на свою продукцію приблизно на 4 відсотки. Це найбільше подорожчання на продукт за останні 9 років, підкреслили в компанії та не виключили, що вартість товару зростатиме і в 2022 році, передає КорреспонденТ.

Про таку тенденцію говорять також у Nestle SA, Procter & Gamble Co. і Danone SA.

Видання відзначає, що в країнах з розвиненою економікою різко зросла інфляція - до значень, які раніше фіксувалися під час фінансової кризи, яка була в 2008 році.

На сьогодні наслідки інфляції найбільше помітні в країнах, що розвиваються. Але подорожчання «дійде» і до держав з потужною економікою.

Читайте також: Зеленського просять дозволити українцям гнати і продавати самогон

Додамо, що Мінекономіки назвало причини зростання цін на продукти. До зростання цін на продовольчому ринку України в першій половині цього року привели чинники як внутрішнього, так і зовнішнього характеру. Окремий чинник зростання - збільшення витратності виробництва через високий ціновий тиск з боку ринку енергоносіїв.

Telegram Channel