Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
500 спецназівців і 22 вертольоти: затримали найбільшого наркобарона Колумбії

 50-річного Отоніеля схопили під час операції «Осіріс» в сільській місцевості.

Фото ТСН.

500 спецназівців і 22 вертольоти: затримали найбільшого наркобарона Колумбії

Президент Колумбії порівняв подію з падінням Пабло Ескобара в 1990-х

У Колумбії затримали найбільш розшукуваного в країні наркоторговця Дайро Антоніо Усугу на прізвисько Отоніель, пише ТСН. Зловмисник очолює угруповання «Клан дель Гольфо» або «Клан Затоки».

Відповідну заяву колумбійський президент Іван Дуке озвучив в суботу, 23 жовтня. Зазначається, що 50-річного Отоніеля схопили під час операції «Осіріс» в сільській місцевості колумбійського регіону Ураба, розташованого в провінції Антіокія.

Його звинувачують у відправці десятків партій кокаїну до США, а також у вбивстві поліцейських, вербуванні неповнолітніх та сексуальному насильстві над дітьми.

Його звинувачують у відправці десятків партій кокаїну до США, а також у вбивстві поліцейських, вербуванні неповнолітніх та сексуальному насильстві над дітьми.

Колумбія пропонувала 3 млрд песо (близько 800 тис. доларів) за інформацію про місцеперебування наркоторговця, а уряд США призначив за допомогу в його пошуку винагороду в розмірі 5 млн доларів. «Це найбільший удар по незаконному обігу наркотиків в нашій країні в цьому столітті, - заявив Дуке у відеозверненні. - Цей удар можна порівняти лише з падінням Пабло Ескобара в 1990-х».

Читайте також: Мисливець на полюванні підстрелив чоловіка​.

Президент Колумбії також розповів, що під час операції «Осіріс», до якої задіяли понад 500 співробітників колумбійського спецназу і 22 вертольоти, загинув поліцейський.

«Клан дель Гольфо» налічує близько 1,2 тис. озброєних людей, більшість з яких - колишні члени вкрай правих воєнізованих формувань, і присутній в 10 з 32 провінцій Колумбії. Угруповання займається не лише наркоторгівлею, а й незаконним видобутком корисних копалин. Уряд країни також звинувачує членів клану в погрозах і вбивствах лідерів громад по всій країні.

Реклама Google

Від 2016 року колумбійські правоохоронці вбили чи взяли в полон десятки помічників Отоніеля, змусивши його постійно перебувати в бігах. У 2017 році Отоніель оголосив про свій намір постати перед судом, який так і не реалізував. У березні колумбійська поліція і Управління боротьби з наркотиками США затримали сестру Отоніеля, яку екстрадували до Сполучених Штатів для пред'явлення звинувачень, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків і відмиванням грошей. 

Telegram Channel