Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Директорка Луцького зоопарку розповіла про причину пожежі, внаслідок якої загинули мавпочки

У пожежі загинули три мавпочки.

Фото ІА Волинські новини.

Директорка Луцького зоопарку розповіла про причину пожежі, внаслідок якої загинули мавпочки

У зоопарку згорів будиночок, де мешкали мавпи

Згідно з попередньою версією рятувальників, причиною виникнення пожежі у дерев’яному будиночку, де утримувалися мавпи породи чорночубий мангобей, могло стати коротке замикання.

Про це під час засідання бюджетної комісії міської ради повідомила директорка Луцького зоопарку Людмила Денисюк, повідосляє ІА Волинські новини. 

Керівниця звіринцю зазначила, що надзвичайний інцидент трапився саме під час її відрядження до зоопарку в Одесі. Та наголосила, що великою проблемою зоопарку є недостатня кількість охоронців на території.

Наступного року до Луцького зоопарку привозити нових тварин не будуть, а наявний бюджет спрямують на посилення заходів безпеки та додаткову комплектацію.

«Наприклад, в Одесі на шести гектарах зоопарку працюють чотири охоронці, а в нас - чотири гектари і один охоронець. Він побачив пожежу і намагався її ліквідувати самотужки, поки чекав на приїзд пожежних», – розповіла Людмила Денисюк.

За її словами, наступного року до Луцького зоопарку привозити нових тварин не будуть, а наявний бюджет спрямують на посилення заходів безпеки та додаткову комплектацію.

«Весь зоопарк повністю на електриці. Нема газового обладнання, а будувати котельню спеціально під зоопарк - нелогічно. Тому ми спрямуємо ресурси та заходи на перевірки стану електромережі та безпеки», - каже директорка.

Людмила Денисюк заначила, що будиночок, який згорів, розібрали наступного дня після трагедії. Тоді заклад закрили на два дні, щоб відвідувачі не бачили наслідків пожежі.

«Поки що на цьому місці будувати нічого не плануємо», – зазначила директорка.

Читайте також: На Горохівщині жінка обікрала будинок на 100 тисяч 

Реклама Google

Telegram Channel