Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
В Україні з'явилася фейкова «Дія»: застосунок продають підліткам, які хочуть придбати алкоголь та цигарки

Отакої!

Фото УНІАН.

В Україні з'явилася фейкова «Дія»: застосунок продають підліткам, які хочуть придбати алкоголь та цигарки

Окрім цього, у застосунку можна згенерувати підробний COVID-сертифікат

В Україні з'явилася фейкова «Дія», яку продають підліткам, охочим придбати алкоголь та цигарки. Розробники застосунку оцінили своє «творіння» у 120 гривень. За ці гроші підлітки нібито можуть створити фейкові документи та навіть підробити COVID-сертифікати.

Про це пише УНІАН.

Своє «творіння» розробники оцінили в 120 гривень.

Так, у мережі з'явилося оголошення про продаж доступу до фейкового застосунку «Дія». Розробники вважають, що цей додаток нібито допоможе підліткам, які хочуть купити спиртні напої та цигарки, проте не досягли повноліття.

У застосунку можна зробити не тільки паспорт. Також фейкова «Дія» може забезпечити власника підробними COVID-сертифікатами, студентським квитком і навіть водійськими правами. Проте такі документи не допоможуть. При першому скануванні штрихкодів будь-яка людина зможе виявити підробку.

Своє «творіння» розробники оцінили в 120 гривень. Проте власники застосунку точно не врахували, що їх фейкова «Дія» не тільки порушує закон. Такий додаток може принести багато проблем тим, хто буде намагатися скористуватися підробними документами.

Читайте також: Facebook-спільнота обурилася з надмірно радісної реакції чиновників на народження дитини 13-річною дівчинкою.

Реклама Google

Telegram Channel