Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Одесі двох злодюжок засудили до читання «Кобзаря» Тараса Шевченка

Отакої!

Фото УНІАН.

В Одесі двох злодюжок засудили до читання «Кобзаря» Тараса Шевченка

А також творів Марка Твена і Джека Лондона

В Одесі суддя Малиновського районного суду Олександр Гарський покарав двох злодюжок читанням творів Тараса Шевченка, Марка Твена і Джека Лондона.

Відповідний вирок розміщений у Єдиному державному реєстрі судових рішень, інформує УНІАН.

В мотивувальній частині вироку сказано, що обоє обвинувачуваних в січні поточного року проникли на штрафмайданчик для автомобілів і викрали із двох машин автомагнітоли. Злодіїв помітили охоронці штрафмайданчика. Тоді зловмисники почали втікати, залишивши наплічники з вкраденими речами, але згодом один з них вирішив повернутися, оскільки в покинутому наплічнику були також документи. Після цього обох затримали поліцейські.

Обґрунтовуючи покарання, суддя Гарський взяв до уваги біографії обвинувачуваних. 

Обґрунтовуючи покарання, суддя Гарський взяв до уваги біографії обвинувачуваних. 

Як сказано у вироку, один з них, 23-річний молодик виріс в інтернаті без батьків, при цьому мами не знав, а батько жив своїм життям, створивши нову сім`ю. У 2019 році закінчив професійний аграрний ліцей і здобув професію тракториста. Як сирота отримав від райради кошти на придбання свого житла. Відповідно йому надали будинок у селі за адресою, де він і проживає. Своїми руками здійснює ремонт та будівельні роботи у будинку. Додатково у селі працює різноробом.

Інший - 19-річний - одружений, виховує дитину, має лише неповну середню освіту. Не навчався, оскільки одразу пішов працювати. У теперішній час працює різноробом і забезпечує свою родину. Виріс в сім’ї з матір`ю та вітчимом, трьома молодшими братами. Рідний батько загинув, коли йому було 6 років. 

Даючи оцінку особистості обох обвинувачених, суддя дійшов висновку, «що вони не є особами, суспільно небезпечними, які здатні на системне вчинення кримінальних правопорушень проти власності, що вони фактично за своїм розвитком, ще неповнолітні діти, хоча і мають відповідний вік». Зокрема, суддя звернув увагу, що обвинувачені взяли з собою на місце злочину паспорти та інші документи.

Також у вироку сказано, що 23-річному обвинувачуваному не заплатили на будівництві, де він працював до вчинення крадіжки, й тому він не мав грошей, щоб дістатися додому. Відповідно, не отримавши кошти, молодик вирішив вдатися до крадіжки.

Крім того, суддя зауважив, що обоє обвинувачуваних ніколи не читали книжок, і дійшов висновку, що читання допоможе та позитивно вплине на обох злодюжок.

Крім того, суддя зауважив, що обоє обвинувачуваних ніколи не читали книжок, і дійшов висновку, що читання допоможе та позитивно вплине на обох злодюжок.

У резолютивній частині вироку суддя визнав обох винними у крадіжці, призначив їм умовні терміни покарання - 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном в 1 рік.

Також суд зобов’язав їх прочитати вірш Тараса Шевченка «Минають дні, минають ночі…», романи «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна» Марка Твена та «Біле Ікло» Джека Лондона.

Реклама Google

Читайте також: Ціни на олію продовжуватимуть спустошувати гаманці українців.

Telegram Channel