Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Нігерія запустила власну цифрову валюту

У Нігерії презентували і-найру.

Фото: punchng.com.

Нігерія запустила власну цифрову валюту

Країна першою в Африці ввела в обіг власну цифрову валюту

Цифрова найра не є криптовалютою, а її курс прив'язаний до національної валюти Нігерії, передає КорреспонденТ.

Центральний банк Нігерії випустив власну цифрову валюту.

Центральний банк Нігерії випустив власну цифрову валюту. Про це повідомив у понеділок, 25 жовтня, президент Нігерії Мухаммаду Бухарі, оголосивши про запуск і-найри (eNaira) - цифрового аналога національної валюти найри, передає нігерійське видання Punch.

«Наша країна стала першою в Африці та однією з перших у світі, створивши і ввівши в обіг для своїх громадян цифрову валюту», - заявив Бухарі.

Він підкреслив, що поява і-найри надасть нового імпульсу не тільки національній, але і всій африканській економіці.

У Нігерії і за її межами будь-який бажаючий може отримати доступ до і-найр, відкривши у своєму смартфоні віртуальний гаманець. Перевага цифрової валюти полягає в тому, що вона не прив'язана до банківського рахунку і нею можуть користуватися особи, які не мають доступу до банківської системи. За допомогою нового виду грошей можна проводити платежі через мобільні платформи, а також робити інвестиції.

Цифрова найра не є криптовалютою, і всі транзакції контролюються владою, що регулює фінансовий ринок. Курс і-найри прив'язаний до національної валюти Нігерії, і тому вона не може використовуватися як спекулятивний інструмент.

Читайте також: Аналітик спрогнозував долю долара на найближчий час

Як зазначає агентство France-Presse, рішення влади Нігерії випустити цифрову валюту викликано її бажанням скоротити обіг у країні криптовалютт, транзакції якої не піддаються контролю. Нігерія посідає третє місце в світі за обсягом національного криптовалютного ринку.

Telegram Channel