Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині збудували лісову дорогу, щоб лісовози не зруйнували автошлях до місць захоронення польських вояків армії Пілсудського (Фото)

На Волині вводять в експлуатацію нові лісові дороги.

Фото: Пресслужба Волинського ОУЛМГ.

На Волині збудували лісову дорогу, щоб лісовози не зруйнували автошлях до місць захоронення польських вояків армії Пілсудського (Фото)

Одну з таких нещодавно відкрили на базі ДП «Маневицьке ЛГ». Оглянули новозбудовану дорогу голови Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко та облради Григорій Недопад

Начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко розповів, що на Волині щороку вводиться в експлуатацію в середньому 100 км доріг, ще на 700 км проводяться роботи з утримання у належному стані.

«Заплановані витрати на такі заходи у 2021 році – в межах 17 млн грн. Це не бюджетні кошти, а зароблені держлісгоспами області.

Коли говоримо про лісові дороги, саме час наголосити: лісівники  нічого не будують тільки для себе. Усе, в що вкладають держлісгоспи, покращує економіку, соціальну інфраструктуру та навіть настрій  у громадах Волині. Наші дороги з’єднали між собою десятки населених пунктів.

 

 Географію будівництва кожної лісової дороги ми обговорюємо під час зустрічей у громадах – враховуючи всі фактори», – зазначив головний лісівник Волині.

Директор ДП «Маневицьке ЛГ» Володимир Радіон розповів, що зараз протяжність лісотранспортної мережі лісгоспу становить 64 кілометри 100 метрів.

Дорога до Костюхнівки буде прокладена через лісові масиви навколо села і не перетинатиме автомобільних доріг. Це задумано з тією метою, щоб не пошкоджувати лісовозами автомобільну дорогу, побудовану в рамках програми транскордонної реінтеграції за кошти республіки Польща до місць захоронення польських вояків армії Юзефа Пілсудського.                   

Автомобільна дорога Галузія-Вовчицьк має протяжність 9,1 км. Прокладена через колись важкодоступні лісові масиви Галузійського і Вовчицького лісництв. Будівництво цієї дороги прораховане як з економічної, так і соціальної сторін.

При будівництві цієї дороги виникла потреба облаштування прилеглої до села Костюхнівка. Тож загальна протяжність цієї дороги загалом буде 9,4 км. Дорога до Костюхнівки буде прокладена через лісові масиви навколо села і не перетинатиме автомобільних доріг. Це задумано з тією метою, щоб не пошкоджувати лісовозами автомобільну дорогу, побудовану в рамках програми транскордонної реінтеграції за кошти республіки Польща до місць захоронення польських вояків армії Юзефа Пілсудського.                     

Ширина дорожнього полотна – 8 метрів, покриття виконано піщано-гравійною сумішшю із власного кар’єра, що неподалік. По всій довжині дороги з двох сторін прокладені водостічні кювети. Вздовж встановлено аншлаги, сітілайти та іншу наочну агітацію. Паралельно з будівництвом дороги облаштували і рекреаційний пункт.

Дорога забезпечить лісівникам зручність у проведенні всього комплексу лісокультурних і лісогосподарських робіт. Що дуже важливо, доступ до лісових масивів забезпечить їх надійний захист і збереження, особливо для проведення протипожежних заходів, а у випадку загорання в лісі – оперативну його ліквідацію.

Збудована дорога має важливе соціальне значення, сприяє підвищенню рекреаційного потенціалу та туристичної привабливості наших лісів. Лісові масиви, багаті на ягоди і гриби, стали ще більш доступними для любителів тихого полювання. Ця дорога об’єднає села Галузія, Вовчицьк і Костюхнівка.

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel