Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вакцинація дітей від 12 років – нова рекомендація МОЗ

Таке рішення ухвалили заради збільшення рівня охоплення щепленнями проти COVID-19 серед осіб з груп ризику.

Фото: Associated Press.

Вакцинація дітей від 12 років – нова рекомендація МОЗ

Стосовно рекомендації щеплення дітей вказаного віку наказ є, міністр охорони здоров'я підписав його 13 жовтня

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендувала МОЗ дозволити вакцинацію проти COVID-19 дітей від 12 до 17 років, інформує Суспільне.

«Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації», — йдеться у заяві НТГЕІ.

«Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років», — йдеться у заяві.

Застосування Comirnaty від Pfizer/BioNTech протипоказане у випадку появи алергічної реакції на один із компонентів вакцини.

«Дітям, які перенесли міокардит або перикардит після першої дози вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech необхідно відкласти введення другої дози в серії щеплень COVID-19 до отримання додаткових наукових даних», — вказано в рекомендаціях.

Рекомендовано відтермінувати вакцинацію проти COVID-19 дітей, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром до отримання додаткових наукових даних. Вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років використовується за схемою введення 2 доз (0,3мл) з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб.

Коли рекомендації набудуть чинності

За процедурою, рекомендації НТГЕІ затверджує оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я з реагування на ситуацію з поширення інфекційних хвороб своїм рішенням, після чого МОЗ видає наказ про введення в дію рішення штабу.

Стосовно рекомендації щеплення дітей віком від 12 років такий наказ є, міністр охорони здоров'я підписав його 13 жовтня. В Україні вистачить вакцин з урахуванням щеплень нових категорій.

Читайте також:Коронавірус на Волині забрав за добу 13 життів, в Україні антирекорд – 734 смерті

Telegram Channel