Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ще одне опитування соціологів фіксує зниження рейтингу Зеленського і його партії, Разумков росте

Рейтинг партії «Слуга народу» порівняно із серпнем обвалився на 5%.

Фото Простір.

Ще одне опитування соціологів фіксує зниження рейтингу Зеленського і його партії, Разумков росте

Рейтинг Володимира Зеленського знижується - про це свідчить опитування, яке оприлюднив Центр Разумкова

Якби вибори президента відбулися найближчої неділі, за Володимира Зеленського готові проголосувати 25,7% тих, хто визначився і прийде на вибори. У серпні за даними Центру Разумкова таких було 28,8%.

Натомість росте рейтинг Дмитра Разумкова. Якщо у серпні за нього були готові проголосувати 2,3%, то тепер 8,8% тих, хто визначився і прийде голосувати.

За Петра Порошенка готові голосувати 14% тих, хто визначився і прийде на вибори.

Далі йдуть Юрій Бойко - 11,7%, Юлія Тимошенко 10,1%, Євген Мураєв 6,3%, Ігор Смешко 5%.

Порівняно з кінцем липня-початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка В. Зеленського (з 19,5% до 17% серед усіх опитаних).

«Порівняно з кінцем липня-початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка В. Зеленського (з 19,5% до 17% серед усіх опитаних). Порівняно з кінцем липня-початком серпня зріс рівень електоральної підтримки Д. Разумкова (з 2% до 6% серед усіх опитаних)», - відзначають соціологи Центру Разумкова.

Рейтинг партії «Слуга народу» порівняно із серпнем обвалився на 5%. Зараз за неї готові проголосувати 21,6%, тоді як у серпні партію Зеленського підтримували 26,6% тих, хто визначився і готовий прийти на вибори.

«Європейську Солідарність» підтримують 15,8% тих, хто визначився і піде на вибори. Далі йдуть ОПЗЖ - 12,9%, «Батькіщина» - 11,1%, «Наші» - 6,4%, «Сила і Честь» - 6%.

«Порівняно з кінцем липня-початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка партії «Слуга народу» (з 17% до 14% серед усіх опитаних). Порівняно з січнем 2021 року знизився рівень електоральної підтримки партії «Опозиційна платформа — За життя» (з 14% до 8% серед усіх опитаних), що частково може бути пояснено появою у списку партій, який пропонувався респондентам, партії «Наші», яка орієнтується на той же сегмент виборців, що й ОПЗЖ.

Порівняно з січнем 2021 року на статистично значущому рівні знизилася електоральна підтримка партії «Голос» (з 2% до 0,3% серед усіх опитаних) та «Опозиційного блоку» (з 0,9% до 0,3%), що також частково може бути пояснено появою в опитувальнику відповідно Партії Сергія Притули і партії «Наші», - зазначають соціологи.

Рівень електоральної підтримки інших політичних партій з початку цього року не змінився на статистично значущому рівні.

Читайте також: Адвокат: справу, сфабриковану проти Порошенка, тримають в запасі на випадок чергового скандалу за участі Зеленського​.

Як відомо, останнє опитування КМІС також зафіксувало суттєве зниження рейтингів Володимира Зеленського та партії «Слуга народу».

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 20 жовтня 2021 рокуметодом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Соціологічне опитування проведене в рамках дослідницьких проєктів, що здійснюються Центром Разумкова за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

Telegram Channel