Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Вчительці ліцею вдалося прищемити свавілля директорки та відстояти права педагогів

Лариса Бондарчук пережила немало не приємних хвилин, борючись за права свої і своїх однодумців.

Фото з архіву Лариси Бондарчук.

Вчительці ліцею вдалося прищемити свавілля директорки та відстояти права педагогів

На нарадах з учителів вже не вимагають «плідно взаємодіяти з батьками» для придбання меблів. А сама вчителька навіть мусила захищатися в суді

Інколи нас запитують:« Кому потрібен ваш героїзм ? Ви нічого не зміните ! Система будувалася десятиліттями!». Чому? Ми вже дещо змінили! - написала педагог зі Щербанівського ліцею Полтавщини Лариса Бондарчук.

У Щербанівському ліцеї директорка вже не виписує премії вчителям за умови поповнення матеріальної бази ліцею!

У Щербанівському ліцеї директорка вже не виписує премії вчителям за умови поповнення матеріальної бази ліцею!

На нарадах з учителів вже не вимагають «плідно взаємодіяти з батьками» для придбання стендів, шаф для одягу , корпусних меблів, жалюзі/ролетів і не лунає : «Якщо не можете працювати з батьками, то купуйте за власний рахунок»!

Вчителі вже не мусять робити ремонти в службових приміщеннях ліцею за відпускні!

- Миття вікон, прання, прасування та вішання штор у всіх приміщеннях ліцею - робота лише техпрацівників і нікого більше! - підсумувала Лариса Бондарчук.

Відкрите звернення до депутатів Щербанівської сільської ради вчителя Щербанівського ліцею Лариса Бондарчук оприлюднила на початку вересня, після численних конфліктних моментів з дирекцією. Текст звернення наступний: 

- Шановні депутати ! Мені дуже боляче, що в моєму рідному навчальному закладі , з яким пов’язана більша частина мого життя, зараз відбувається жорстока розправа над учителями , які виступають проти поборів з батьків та учителів! Поповнення матеріальної бази ліцею за рахунок так званих добровільних внесків, які насправді є примусовими, за останні два роки набуло нечуваного маштабу! Корпусні меблі, тематичні стенди, жалюзі/ролети на вікна, лави, вазони для квітів, декоративні скульптури , тощо було придбано за готівкові кошти батьків та учителів, премії учителів , які виписувалися за умови цього придбання!

Батьки та вчителі не є технічними працівниками закладу освіти і вони не мають виконувати ніякі ремонтні роботи або прибирання у його приміщенні та на його території. 

Така ситуація неприпустима у навчальному закладі. Для благодійних внесків має бути розрахунковий банківський рахунок і всі витрати повинні бути обліковані! Звертаюся до вас, шановні депутати з проханням провести аудит усіх матеріальних цінностей у Щербанівському ліцеї , придбаних та ремонтних робіт , виконаних за рахунок батьків і вчителів за період з 2019 по 2021 роки. Батьки та вчителі не є технічними працівниками закладу освіти і вони не мають виконувати ніякі ремонтні роботи або прибирання у його приміщенні та на його території. Прошу вас також зупинити мобінг/булінг та цькування з боку адміністрації Щербанівського ліцею по відношенню до мене , учителя вищої категорії, старшого вчителя з 31 -річним педагогічним стажем!

Яскравими прикладоми цькування є сфальшована справа про булінг з мого боку до учня , яка була повністю спростована у суді та справжнє судилище мене під час зборів трудового колективу, яке відбулося 31.08.2021. Шановні депутати! Прошу вас також сприяти більш раціональному використанню бюджетних коштів , виділених на освіту у Щербанівській громаді .

Більше читайте тут: Вчителька-донкіхотка виступила проти поборів й мусила захищатися… в суді

Реклама Google

Telegram Channel