Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Волиньгаз» підніме ціну на доставку газу втричі: Луцькрада проти

Тарифи піднімають необґрунтовано, за рахунок простих людей хочуть закрити всі свої дири.

Фото із сайту biz.liga.net.

«Волиньгаз» підніме ціну на доставку газу втричі: Луцькрада проти

Луцька міська рада готує звернення до центральної влади з вимогою не допустити необґрунтованого підвищення тарифу на розподіл природного газу АТ«Волиньгаз»

Про це стало відомо під час комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, передає ІА Волинські новини.

Як розповіла депутатка, заступниця директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Юлія Дацюк, на сесії міської ради пропонують розглянути проєкт звернення щодо недопущення підвищення тарифу на розподіл природного газу.

Вона зазначила, що недавно у «Волиньгазі» відбулося відкрите обговорення проєкту тарифу на послуги з розподілу природного газу.

Тариф зростає з 1,57 гривні до 4,49 гривні.

«Тарифи піднімають необґрунтовано. Хочу зазначити основні моменти. Тариф зростає з 1,57 гривні до 4,49 гривні. Як зазначено, це вартість без ПДВ. На сайті «Волиньгазу» вказано, що в тариф включено, зокрема, витрати на оплату праці, яка порівняно з попереднім тарифом зростає в понад два рази, та збитки підприємства за попередні періоди. Абсолютно нерозписано адміністративні витрати, тобто ми розуміємо, що в адмінвитрати можна включити будь-що, наприклад і заробітну плату керівного складу», – сказала Юлія Дацюк.

Вона наголосила: якщо тариф на розподіл газу піднімуть, це призведе до зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Ми хочемо звернутися до Верховної Ради, Кабміну і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щоб вони обґрунтовано підійшли до затвердження цього тарифу. Будемо сподіватися, що НКРЕКП нас дослухається і принаймні не врахує в тариф збитки за попередні періоди», – зауважила Юлія Дацюк і додала, що в містах країни тариф на розподіл природного газу має зрости з 1 січня 2022 року.

Читатйте також: Сума вражає: очисні колишнього Горохівського цукрового заводу продали (Фото)

Члени комісії рекомендували розглянути відповідний проєкт рішення на черговій сесії міськради.

Нагадаємо, на початку жовтня 2021 року ціна на газ у світі встановила абсолютний рекорд – $1 969 за тисячу кубометрів. Зараз вона знову впала – 25 жовтня паливо на біржі торгувалося на рівні $1 115.

Telegram Channel