Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У селі на Волині щеплення від коронавірусу отримали 59% мешканців

Нова амбулаторія відкрилася в селі Гірники.

Фото: Ратнівська селищна рада.

У селі на Волині щеплення від коронавірусу отримали 59% мешканців

Нова амбулаторія в селі Гірники Ратнівської територіальної громади розпочала свою роботу. Зокрема, реконструкція фельдшерсько-акушерського пункту під амбулаторію відбувалась за кошти субвенції з державного бюджету на заходи, спрямовані на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості

Привітати колектив із відкриттям за дорученням голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка завітала у медзаклад його заступниця Людмила Тимощук, голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, Ратнівський селищний голова Віталій Бірук.

 

 Слід зауважити, що на базі амбулаторії працює пункт щеплень проти COVID-19. І як розповіла завідувачка амбулаторії Юлія Прокопчук, котра є також сімейним лікарем, відсоток щеплених жителів села Гірники на сьогодні складає близько 59 %.

Нині в амбулаторії працює один сімейний лікар, з яким уклали декларації 1800 місцевих жителів.

Нині в амбулаторії працює один сімейний лікар, з яким уклали декларації 1800 місцевих жителів. Загалом заклад сільської медицини обслуговуватиме також сусідні села Броди та Сільце, що входять до Ратнівської територіальної громади.

 

 У новій амбулаторії облаштовані кабінети для сімейних лікарів, кімнати для персоналу, стерилізаційні, процедурна, кабінет профілактичних щеплень тощо. Загалом амбулаторія дуже простора, доступна для людей з інвалідністю та обладнана усім необхідним.

 

 На будівельні роботи та обладнання витратили понад 4 млн грн. Також за кошти субвенції для амбулаторії придбано й службовий транспорт для медичних працівників.

Джерело: Олена Антонюк - заступник Ратнівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів
Telegram Channel