Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Скільки талановитих хлопців: у Луцьку атовці показали свої роботи (Фото)

Така глибина...

Фото: ЛНТУ.

Скільки талановитих хлопців: у Луцьку атовці показали свої роботи (Фото)

Нещодавно в арт-середовищі «ARTTELYA» Луцького НТУ відбулася виставка творчих робіт бійців АТО, які проходили реабілітацію у Волинському військовому госпіталі

Організатори виставки Анна Дідух та кафедра дизайну, повідомляє сайт ЛНТУ.

Відтак, на виставці представлено творчі роботи із різних видів мистецтва: фотографія, живопис, вишивка, рисунок та інші. Тематика творів абсолютно різнопланова: від військової до сакральної. Тут піднімаються філософські теми швидкоплинності часу, цілюща сила природи… і, звичайно, біль та страх війни.

Тематика творів абсолютно різнопланова: від військової до сакральної.

Оцінити витвори завітала кафедра дизайну, представники адміністрації Луцького НТУ та запрошені відвідувачі. Почесними гостями виставки стали власне автори робіт із бойовими побратимами, на чолі із психологом Волинського військового госпіталю Русланом Ізмаїловим.

«Під дахом нашого університету кафедра дизайну презентує особливу виставку, адже люди, які бачили смерть та неодноразово стояли на її межі по-особливому бачать мистецто. Вони особливо цінують ті речі, повз які ми проходимо і не звертамо уваги у повсякденному житті. Кожна із представлених тут робіт просякнута душою, життям і вмінням його цінувати», - такими словами відкрив виставку доцент кафедри дизайну Анатолій Чихурський.

«Мистецтво – це ліки для душі, пораненої війною», - зазначає ідейна натхненниця виставки Анна Дідух і розповідає, що до цього проекту вони з кафедрою дизайну підійшли з великою відповідальністю, адже це дуже болісна для багатьох тема.

Свої фотороботи представив учасник АТО Сергій Бойко. Він розповів, про те, що зроблені вони були ще до війни і до кожної із них був романтичний віршований підпис. Але тепер, пройшовши усі жахіття АТО, у його свідомості зринають лише болючі поствоєнні рядки. Уривок свого віршу Сергій Бойко продекламував для гостей виставки:

«Знов нагадує про себе вона,

знов тривогою здригаюсь у сні.

Скільки раз ти вже проклята, війна!

Скільки знищила собою ти днів?!

Чорну каву гіркотою – не тобі!

Ти ж прокляттям лежиш на дні душі.

Я твій морок ховаю у собі…

Ні! Не маєш ти права на усіх!»

Читайте також: Не ковідом єдиним: окупанти вбили нашого солдата, є поранений.

Реклама Google

Telegram Channel