Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Через волинських митників поляк «влетів» на мільйон гривень

Доведеться сплатити штраф.

Фото: Волинська митниця.

Через волинських митників поляк «влетів» на мільйон гривень

Закордонний бізнесмен хотів здешевити вартість самоскида, але його викрили

Керівник польського виробничо-обслуговуючого підприємства, зареєстрованого у Люблінському воєводстві, намагався здешевити на митних платежах до державного бюджету України під час імпорту автомобіля-самоскида. Для цього спритники «перебили» первинний ідентифікаційний номер виробника авто марки «БЕЛАЗ» для спотворення року його випуску: замість справжнього 2008 року у товаросупровідних документах значився 2014 рік. Фахівці порахували, що різниця між митними платежами, які було сплачено і тими, що необхідно було сплатити під час ввезення цього авто, становить 112 423 грн.

Самоскид, призначений для перевезення гірничої маси у складних гірничотехнічних умовах, оцінений на понад 1 млн грн.

Такі наміри були викриті під час повного митного огляду самоскида на МАПП «Ягодин» із залученням експерта Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз.

За приховування від митного контролю, а саме подання неправдивих відомостей щодо маркування товару, громадянина Польщі притягнуть до відповідальності за ст. 483 Митного Кодексу України. ІІ санкція - конфіскація предмету порушення та штраф у розмірі його вартості. До слова, цей самоскид, призначений для перевезення гірничої маси у складних гірничотехнічних умовах, оцінений на понад 1 млн грн. Він вилучений у власника і зберігатиметься на митниці до остаточного рішення суду у справі.

Доведеться сплатити штраф.
 
 

 

Джерело: Волинська митниця
Telegram Channel