Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку закінчується вакцина Pfizer

У неділю у Луцьку зробили 1066 щеплень від коронавірусу. 828 із них – вакциною Pfizer. 

Фото ілюстративне.

У Луцьку закінчується вакцина Pfizer

Про це розповіли мешканці міста, які шукали саме цю вакцину для щеплення від коронавірусу, однак не могли знайти 

Інформацію про це частково підтвердили в управлінні охорони здоров'я Волинської ОДА. Т.в.о. начальника управління Валерій Руцький каже, що ця вакцина найпопулярніша, а нові дози підвезли у ніч на понеділок, 8 листопада, повідомляє Конкурент. 

«У нас усі вихідні були всі забезпечені всіма доступними видами вакцини. Ми видаємо на центральний пункт, а вони потім перерозподіляють на решту пунктів вакцинації. Таке може бути, що вакцину на певних пунктах вичерпають, але нові дози завжди можна брати на центральному складі. Зараз критичної ситуації взагалі нема. Навіть у вихідні, коли база закрита, ми можемо видати вакцини за потреби. Зараз важко розрахувати, скільки саме доз потрібно на добу, бо люди масово почали вакцинуватися», – каже Валерій Руцький.

За його словами, станом на ранок понеділка на Волині було у резерві: 

  • CoronaVac – 24 300 доз
  • Pfizer – 23 400 доз
  • AstraZeneca – 36 850 доз

Координатор луцької мережі пунктів вакцинації Віктор Пахарчук повідомив, що й справді на деяких пунктах щеплення у неділю, 7 листопада закінчилися дози вакцини Pfizer. Однак, станом на ранок понеділка їх вже знову підвезли. За його словами, у неділю у Луцьку зробили 1066 щеплень від коронавірусу. 828 із них – вакциною Pfizer. 

Станом на ранок понеділка їх вже знову підвезли. За його словами, у неділю у Луцьку зробили 1066 щеплень від коронавірусу. 828 із них – вакциною Pfizer. 

«Використали на деяких пунктах всю вакцину. Ще зранку була, але за вчора її витратили на щеплення. На цю вакцину найбільше попиту, і вона закінчується найшвидше. Сьогодні ми знову взяли більше 9 тисяч доз. Зараз такий аншлаг пішов – одразу багато людей захотіло вакцинуватися. І тільки акцент роблять на цій вакцині. Ми передбачаємо необхідну кількість вакцини кожного дня, дивлячись, скільки в нас доз залишається. Станом на сьогоднішній ранок було у залишках біля 2 тисяч доз. Є 12 пунктів щеплення і чотири мобільні бригади, які ми всім необхідним забезпечуємо », – говорить він.

Нагадаємо, з понеділка, 8 листопада Волинська область увійшла в червону карантинну зону. Це накладає ряд нових обмежень для мешканців. Майже не відчують на собі обмежень люди, які мають сертифікат про вакцинацію двома дозами вакцини від коронавірусу. 

Telegram Channel