Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українцям можуть заборонити пити горілку та курити цигарки до досягнення 21-річного віку

Що скажете?

Фото afishadnepr.com.ua

Українцям можуть заборонити пити горілку та курити цигарки до досягнення 21-річного віку

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Президента України

Дмитро Заєць зареєстрував на сайті Президента України електронну петицію з вимогою захистити юнаків та юнок від згубного впливу шкідливих звичок.

«Збільшити вік з 18 до 21 року в Статті 15-3 до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального».
Витяг з самої Статті 15-3: «Обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння... Забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння:

1) особами, які не досягли 18 років;

2) особам, які не досягли 18 років;»

Замінити: «1) особами, які не досягли 18 років;» на «1) особами, які не досягли 21 року;» та
«2) особам, які не досягли 18 років;» на «2) особам, які не досягли 21 року;»

Гадаю, не варто пояснювати цілком логічний факт, що людина у 21 рік фізично та психічно краще підготовлена до протистояння шкідливим звичкам, ніж у 18.

Гадаю, не варто пояснювати цілком логічний факт, що людина у 21 рік фізично та психічно краще підготовлена до протистояння шкідливим звичкам, ніж у 18. Щодо звинувачень у безглуздості таких змін, на кшталт: «все рівно будуть купляти хто хоче і що хоче», то чому ж є наразі норми у 18 років, якщо й зараз «все рівно купляють хто хоче і що хоче»? Потрібен свідоміший, відповідальніший та жорсткіший контроль, адже ми маємо залишити здорових, щасливих, при цьому думаючих нащадків на своїй землі!!!», - йдеться в тексті петиції.

Реклама Google

Читайте також: Зеленського просять легалізувати марихуану та галюциногенні гриби.

Telegram Channel