Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Сьогодні у Луцьку планують провести нараду із секретарем РНБО щодо кордону

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом.

Фото із сайту unn.com.ua.

Сьогодні у Луцьку планують провести нараду із секретарем РНБО щодо кордону

Сьогодні, 14 листопада, о 13.00 розпочнеться міжвідомча нарада під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України О.Данілова з керівниками міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань, головами Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій

Про це пише УНН з посиланням на сайт Волинської обласної державної адміністрації.

Метою наради є координація і контроль за виконанням центральними та місцевими органами виконавчої влади, правоохоронними органами, військовими формуваннями завдань, які визначені за результатами засідання РНБО України 10 листопада 2021 року, зокрема, про додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація.

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Читайте також: Зеленського просять поруч зі словом «президент» узаконити слово «президентка»

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Реклама Google

Telegram Channel