Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Луцьку попрощалися із загиблим в ДТП єпископом (Фото)

Похорон духівника відбувся 16 листопада у Луцьку.

Фото ІА Волинські новини.

У Луцьку попрощалися із загиблим в ДТП єпископом (Фото)

Священника поховали у дворі храму православної громади «Христового Воскресіння», настоятелем якої він був за життя

Луцьк попрощався із єпископом Олегом Ведмеденком, який помер в результаті отриманих в аварії травм. 

Похорон духівника відбувся 16 листопада у Луцьку, повідомляє ІА Волинські новини. 

Нагадаємо, увечері 14 листопада нетверезий раніше судимий молодик, перебуваючи за кермом автомобіля марки «MAZDA 6», на проспекті Василя Мойсея у Луцьку виїхав на тротуар та наїхав на 60-річного пішохода. Від отриманих травм він помер наступного дня в лікарні.

Трагічна смерть єпископа, богослова та місіонера Олега Ведмеденка, який, до того ж, був засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення, сколихнула не лише Волинь, а й усю країну.

Проповідник був не просто священником, а й духовним покровителем і наставником для великої кількості вірян. Його любили, йому довіряли, з ним радилися, його поважали.

Проповідник був не просто священником, а й духовним покровителем і наставником для великої кількості вірян. Його любили, йому довіряли, з ним радилися, його поважали.

Староста громади «Христового Воскресіння» Луцька Юрій Сирота розповів, що єпископ Олег любив піші вечірні прогулянки. Вирішив пройтися і трагічного вечора 14 листопада. За моторошним збігом обставин, незадовго до загибелі Олег Ведмеденко відспівував померлу парафіянку.

«Якби ви знали, якою була його остання проповідь! Він про все це сказав, ніби знав… Ніби прощався», – пригадала парафіянка храму Олена Рехнюк.

Олег Ведмеденко провадив активну діяльність у інтернет-спільноті. Зокрема він проповідував не лише у храмі та біблійній школі, а й у соціальних мережах та по телебаченню. Багато проповідей та лекцій можна знайти на сайті духівника, який містить і його детальну біографію.

Довідково: 

Єпископ Олег (Ведмеденко Олег Валентинович) народився 18 вересня 1961 року у Луцьку в сім'ї інтелігентів. Мати – Ведмеденко Поліна Омелянівна, актриса Волинського обласного музично-драматичного театру, згодом – учитель музики в студії міського Будинку офіцерів. Батько – Марчук Валентин Денисович, завідувач лабораторії кафедри гідрогеології Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, провідний спеціаліст Київської геологічної експедиції.

Читайте також: Водія, який збив на смерть священника в Луцьку, взяли під варту

 

 

Реклама Google

Telegram Channel