Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Священники виступили категорично проти українського фільму про геїв

ВРЦіРО очікує від уряду проведення розслідування.

Фото religionpravda.com.ua.

Священники виступили категорично проти українського фільму про геїв

Рада Церков вимагає притягти до відповідальності причетних до виробництва блюзнірського фільму

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вимагає скасувати державне фінансування (коштом платників податків) кінопроєкту, що пропагує одностатеві відносини та при цьому використовує релігійні символи, чим фактично насміхається над святими для мільйонів громадян України речами, ображає їхні релігійні переконання, збурює віруючих і провокує їх на активні протестні дії, пише Релігійна Правда. 

Також ВРЦіРО очікує від уряду проведення розслідування цього інциденту за ознаками порушення статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», за результатами якого винні особи мають бути притягнуті до встановленої законом відповідальності (кримінальної, адміністративної, дисциплінарної).

Ще більше обурює той факт, що чимало інших історичних, патріотичних, морально-виховних кінопроєктів, які дійсно важливі для розбудови української державності та націотворення, залишаються без державного фінансування.

Звернення про це головуючий у ВРЦіРО Григорій Комендант спрямував до президента України, прем’єр-міністра та голови Держкіно України.

Презентований тизер кінострічки «Мій юний принц» та еротичний фотопроєкт, присвячений майбутньому фільму за участю акторів, які у ньому зніматимуться, свідчать про ознаки порушення вимог статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», яка передбачає: «Забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка: …пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь».

Читайте також: В уряді розповіли, як нараховуватимуть тисячу за вакцинацію: що відомо

Реклама Google

Telegram Channel