Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні діятиме анонімна вакцинація

Про таке чуємо вперше.

Фото Pixabay.

В Україні діятиме анонімна вакцинація

Людей вакцинуватимуть під вигаданим ім'ям

У Закарпатській області вперше в Україні організовують анонімну вакцинацію від коронавірусу. Цією послугою можуть скористатись ті, хто купив COVID-сертифікат, проте хочуть щепитись, та ті, хто не хоче розголошувати інформацію про щеплення. 

Про це повідомляє zaxid.net. 

За даними ініціатора проєкту, керівника кафедри соціальної роботи УжНУ, професора та депутату Закарпатської обласної ради Федора Шандри, в області орієнтовно 4 тисячі осіб купили підроблений сертифікат вакцинації. 

Люди можуть скористатись вигаданим ім'ям, щоб підписати дозвіл на вакцинацію та мати змогу отримати друге щеплення. 

«Я звернувся до лікарів і до Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА з проханням запровадити анонімну вакцинацію для того, щоб люди, які зробили помилку і купили фальшивий сертифікат про вакцинацію мали можливість це виправити і врятувати своє життя та здоров'я», - каже ініціатор проєкту. 

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров пояснив, що кабінет анонімної вакцинації працюватиме в Ужгороді цілодобово на вулиці Східній, 4/1 (медичний центр Prevention Hospital).

«Анонімно зробити щеплення може будь-хто із мешканців Закарпаття, який з певних причин - релігійних чи сімейних - не хоче, щоби його дані про вакцинацію були внесені в систему. Так само ми надаємо можливість усім, хто придбав фальшивий сертифікат про вакцинацію або має діючий сертифікат, але фактично не отримав щеплення, прийти і зробити вакцинацію анонімно», - пояснив Віктор Петров.

Читайте також: У МОЗ внесли зміни до правил госпіталізації хворих: на що очікувати.

Для усіх охочих пройти анонімне щеплення будуть доступними всі 4 вакцини, які є в України. Люди можуть скористатись вигаданим ім'ям, щоб підписати дозвіл на вакцинацію та мати змогу отримати друге щеплення. 

Telegram Channel