Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Луцькі патрульні пояснили, як їхати на кільці біля історичного (Відео)

Учасники дорожнього руху зобов’язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.

Фото із сайту konkurent.ua.

Луцькі патрульні пояснили, як їхати на кільці біля історичного (Відео)

Користувачі соцмереж оприлюднили відео з реєстратора від 16 листопада, відзняте на кільці біля історичного факультету ВНУ у Луцьку. На кадрах – суперечлива, на думку автора, ситуація на дорозі

У пресслужбі патрульної поліції прокоментували відео та пояснили, хто з водіїв має рацію, передає Конкурент.

Як зазначили у пресслужбі патрульної поліції, відповідно до Правил дорожнього руху, а саме п.1.3, учасники дорожнього руху зобов’язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.

Водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою.

Водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі. Також водій мусить не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

У поліції нагадують, що маневрування – це початок руху, перестроювання транспортного засобу в русі з однієї смуги на іншу.

Відповідно до п. 10.1 ПДР перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.

Відповідно до п. 10.3 ПДР у разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.

Відповідно до п. 10.5 ПДР виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкоду транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч.

На вказаній ділянці дороги також присутня розмітка 1.18, яка показує дозволені напрямки руху по смугах.

«Оскільки у вказаному випадку на перехресті з круговим рухом, а саме виїзд на проспект Перемоги може здійснюватися з будь-якої смуги, обидва водії здійснюють виконання повороту без порушення ПДР. Однак, перед виконанням повороту, водій білого автомобіля повинен переконатися у тому, що не створить перешкоду водієві сірого автомобіля та в тому, що сірий автомобіль не продовжує далі рух по колу», – коментують випадок у поліції.

Читайте також: Чоловік голився прямо за кермом авто, стоячи на світлофорі: момент потрапив на камеру (Відео)

Тому у поліції рекомендують здійснювати виїзд на перехресті з круговим рухом з крайніх зовнішніх смуг. Звичайно, у тому разі, якщо немає знаків чи розмітки, що забороняють це робити або вказують на інші пріоритети руху.

Реклама Google

Telegram Channel