Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Перевищив норму в 230 разів: у «Ягодині» впіймали водія, який віз контрабандну рибу (Фото)

Одній особі дозволено ввозити харчові продукти на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро.

Фото Волинської митниці.

Перевищив норму в 230 разів: у «Ягодині» впіймали водія, який віз контрабандну рибу (Фото)

Волинські митники викрили водія, який порушив закон України, ввізши вантаж риби, який у 230 разів перевищував норму дозволену цим законом

Про це повідомляє фейсбук-сторінка Волинської митниці, передає Конкурент.

Відповідно до Постанови КМУ «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання» одній особі дозволено ввозити харчові продукти на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро.

Під час ввезення громадянами харчових продуктів для власного споживання здійснюється декларування цього товару.

При цьому, якщо продукт запакований виробником, його можна ввезти не більше одного пакування загальною масою, що не перевищує 2 кілограмів. Неподільних продуктів без пакування, готових до безпосереднього вживання, можна мати по одному найменуванню на особу. Під час ввезення громадянами харчових продуктів для власного споживання здійснюється декларування цього товару.

Однак водій міжнародного перевізника, повертаючись із чергового рейсу з Європи, проігнорував вимогу українського законодавства. До легально закуплених фірмою 19,5 тонн свіжоморожених шматків лосося він довантажив у рефрижератор ще 460 кг «для себе». Протиправний намір чоловіка волинські митники виявили та припинили у пункті пропуску «Ягодин», під час зважування спеціалізованого напівпричепа. Тож склади тимчасового зберігання митниці знову поповнились морепродуктами.

Читайте також: Вся техніка готова: У Луцьку не бояться снігу й ожеледиці (Фото)

Відповідальність, передбачена статтею 472 Митного кодексу України, передбачає за такі дії конфіскацію та штраф у розмірі відсотків вартості предметів правопорушення. Коштували вилучені майже пів тонни риби понад 78 тис грн. Матеріали справи про порушення митних правил передані до суду.

 
 

 

 

Telegram Channel