Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Скіко мона іздіваця?!»: кияни вийшли на акцію протесту проти грабіжницького підвищення вартості проїзду в громадському транспорті (Фото)

Годі обдирати простий народ!

Фото УНІАН.

«Скіко мона іздіваця?!»: кияни вийшли на акцію протесту проти грабіжницького підвищення вартості проїзду в громадському транспорті (Фото)

«Двадцятка» за одну поїздку - це справді перебір...

Біля Київської міської державної адміністрації протестували проти підвищення цін у громадському транспорті.

Як передає кореспондент УНІАН, кілька десятків членів ГО «Соціальний рух» провели акцію протесту проти намірів київської влади навесні підняти вартість разового проїзду в міському комунальному транспорті до 20 гривень.

Учасники акції зазначили, що міський транспорт - це не комерційні проєкти для отримання прибутку, і тому підходити до тарифоутворення з бізнесової точки зору невірно.

Учасники акції зазначили, що міський транспорт - це не комерційні проєкти для отримання прибутку, і тому підходити до тарифоутворення з бізнесової точки зору невірно. Також вони зазначили, що виступають за впровадження «відкритої бухгалтерії» та аудиту «Київпастрансу» і Київського метрополітену й за належне фінансування міського громадського транспорту з бюджету замість ідеї прибутковості комунальних установ.

Окрім того, учасники акції наголосили, що в Києві проїзний квиток на місяць в разі здорожчення проїзду коштуватиме більше, ніж у багатьох європейських столицях. Вони навели приклад, що у Варшаві місячний проїзний коштує 620 грн, тоді як у Києві його вартість сягне 3000, що навіть дорожче, ніж у Парижі.

Активісти переконані, що в Києві потрібно запроваджувати практику європейських столиць, коли разовий проїзд для туристів та гостей міста є значно дорожчим, ніж вартість однієї поїздки по проїзному для тих, хто регулярно користується громадським транспортом для роботи чи навчання.

Читайте також: Побили, а потім спалили з машиною: за жорстоке вбивство волинянина отримали вирок.

Telegram Channel