Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Браконьєрство у Шацькому нацпарку: чоловіки, яких спіймали на місці, свою вину заперечують

За фактом триває розслідування. Встановлюють причетність осіб, які були на місці браконьєрства.

Фото Волинського ОУЛМГ.

Браконьєрство у Шацькому нацпарку: чоловіки, яких спіймали на місці, свою вину заперечують

Вони назвалися громадським патрулем

19 листопада близько 22 години працівники державної лісової охорони та групи оперативного реагування ДП «Шацьке УДЛГ» та нацпарку під час рейду виявили автомобіль та двох осіб у Світязькому лісництві – на території, що в межах Шацького національного природного парку.

Під час перевірки чоловіки пояснювали,  що також проводять рейди і працюють як громадський патруль, повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

 Чоловіки пояснювали,  що також проводять рейди і працюють як громадський патруль.

Лісова охорона продовжила спостереження за місцем. Вдруге підозрілу ситуацію помітили тут близько півночі. Було очевидно, що ті ж чоловіки щось шукають. Об’єктом пошуку, як з’ясувалося, виявився вбитий самець козулі, якого лісова охорона оперативно виявила з допомогою тепловізора.

На місці працювала слідчо-оперативна група. В результаті проведеного розтину встановлено, що тварина загинула  від вогнепального поранення – у тілі виявлено кулю.

За фактом триває розслідування. Встановлюється причетність осіб, які були на місці браконьєрства.

У фейсбуці Володимир Черняк, коментуючи ситуацію, пише, що чоловіки, яких застали на місці, неодноравзово фігурували в подібних правопорушеннях. Ба більше, він називає їхні прізвища та зазначає, що їм завжди «все сходить з рук». Друкуємо його без змін:

– А чому не вказуються «підозрілі» особи? Тому що це саме Заяць Федір Федорович та Цвид Віктор Адамович???Заяць Ф.Ф.-є діючим Почесним членом УТМР, громадським інспектором з охорони довкілля Волинської Обласної екологічної інспекції!!!ЯК ЦЕ ВАМ??? Це вже в них не перше правопорушення:підробка документів для привласнення ТОВ «Шацьке мисливське господарство» і привласнення внесків членів цієї організації в сумі-12000грн. Незаконне вивезення піску з берега оз.Світязь.Чому це все сходить їм з рук? Можливо Правоохоронні органи смт.Шацьк не допрацьовують???Після їх затримання на браконьєрському полюванні безпосередньо зі здобиччю(козуля),вони(Заяць та Цвид) відмовились від надання пояснень поліції.Була вилучена куля і направлена на експертизу,гадаємо що експертиза буде справедливою і покарання теж... Люди повинні знати і вірити що Закон України працює, незалежно від посад...

Читайте також: У Шацькому Національному парку браконьєри застрелили козулю

Реклама Google

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ, Фейсбук
Telegram Channel