Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Віджимав бізнес на сході: що відомо про керівника волинської шахти, який співпрацював з терористами (Відео)

Вів подвійне життя.

Фото із сайту volynnews.com.

Віджимав бізнес на сході: що відомо про керівника волинської шахти, який співпрацював з терористами (Відео)

Контррозвідники встановили, що чинний керівник однієї з шахт ДП «Волиньвугілля» у минулому тісно співпрацював з бойовиками

За інформацією СБУ, чоловік сплатив майже 100 тисяч грн «податків» до «бюджету» бойовиків у 2018-2019 роках, повідомляє ІА Волинські новини з посиланням на телеканал «Аверс».

Зокрема в 2018-2019 роках він як зареєстрований на окупованій території підприємець сплатив понад 100 тисяч гривень податків до бюджету терористів.

«Призначений у 2018 році на керівну посаду однієї із шахт ДП «Волиньвугілля» зловмисник вів подвійне життя: як посадовець державного підприємства та як підприємець так званої ЛНР. Зокрема в 2018-2019 роках він як зареєстрований на окупованій території підприємець сплатив понад 100 тисяч гривень податків до бюджету терористів, – зазначила речниця СБУ у Волинській області Іванна Поліщук. – Наразі слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені за частиною 1 статті 110 з позначкою 2 Кримінального кодексу України та скерували матеріали до суду разом з обвинувальним актом стосовно підприємця».

До слова, санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до двох років з конфіскацією майна.За інсайдерською інформацією, чоловік, про якого йдеться, – не керівник, а головний технолог, який працював на шахті «Бужанська».

Читайте також: Як охороняють кордон з Білоруссю на Волині (Фото, відео)

«Два роки тому на нього було написано заяву, що він зі зброєю в руках віджимав у людей на сході бізнес. Його брат там був комендантом того міста, де катували наших солдатів, а можливо, і вбивали. Відомо про те, що його дружина є директором школи на тій території . Знаю, що його сюди привіз колишній «смотрящий» за вугільною галуззю Вєнгрін», – повідомило джерело.

Telegram Channel