Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Від коронавірусу помер відомий російський актор, зірка серіалу «Моя прекрасна няня» (Фото)

Світла пам'ять!

Фото Pixabay.

Від коронавірусу помер відомий російський актор, зірка серіалу «Моя прекрасна няня» (Фото)

Лікарі півтора місяця боролися за його життя

У Москві у віці 67 років помер народний артист Росії, актор театру і кіно Валерій Гаркалін.

Як повідомляє ТАСС, інформацію про смерть артиста підтвердив ректор ГІТІСу Григорій Заславський, передає УНІАН.

На початку жовтня актор був госпіталізований в коронавірусну лікарню в московській Комунарці, незабаром його стан став критичним, він був підключений до апарату штучної вентиляції легенів, а потім - до апарату ЕКМО. Пізніше він був виведений з медикаментозної коми, але його стан знову погіршився. На початку листопада йому була проведена операція на грудній клітці.

Своєю чергою Telegram-канал Mash уточнює, що Гаркалін помер від поліорганної недостатності.

«Напередодні стан артиста постійно погіршувався. На тлі коронавірусу у нього розвинувся пневмоторакс, а потім внутрішні органи стали відмовляти один за іншим», – йдеться в повідомленні.

За відомостями каналу, артист помер о 00:30 мск.

Довідково: Валерій Гаркалін народився в Москві в 1954 році, закінчив музичне училище ім. Гнесіних і режисерський факультет ГІТІСу. Виступав у Театрі Сатири з 1988 по 2001 рік, потім служив у московському Театрі імені Пушкіна.

Актор знявся більш ніж в 70 фільмах і серіалах. З 2002 року Гаркалін викладав ГІТІСі.

Активно грав у кіно. Найвідомішою картиною з його участю став фільм «Ширлі-Мирлі» Володимира Меньшова, де він виконав головну роль. А також «Дітки напрокат», серіалах «Будинок шкереберть», «Моя прекрасна няня».

Актор знявся більш ніж в 70 фільмах і серіалах. З 2002 року Гаркалін викладав ГІТІСі. Звання народного артиста Росії він отримав в 2008 році.

У 2014 році Гаркалін разом із низкою інших російських діячів науки та культури підписав звернення ініціативної групи з проведення Конгресу інтелігенції «Проти війни, проти самоізоляції Росії, проти реставрації тоталітаризму». У тексті говорилося, що Росія анексувала Крим і грубо порушила міжнародне право, державні ЗМІ сповнені потоків брехні і дезінформації, а на країну насувається економічна, політична і гуманітарна катастрофа. А також лист «Ми з Вами!» на підтримку України з кримського питання, але у 2017 році потрапив до бази «Миротворець» за гастролі в анексованому Росією півострові.

Читайте також: Померла легендарна російська акторка (Фото).

 

 

 

Telegram Channel