Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відійша у вічність зірка радянських фільмів Ніна Русланова

Їй було 75.

Фото Главком.

Відійша у вічність зірка радянських фільмів Ніна Русланова

Місцем народження Русланової, яка виховувалась у дитячих будинках, значився Богодухів Харківської області

Зірка легендарних радянських фільмів Ніна Русланова померла у Москві у віці 75 років. Про це повідомив актор Станіслав Садальський на своїй сторінці у Facebook, передає Главком.

«Валерія Гущина, директор Гільдії акторів кіно Росії, зателефонувала зі страшною звісткою – померла Ніна Русланова. Що казати, не знаю. Ніночка. Друг, подруга, просто близька людина. Скільки нас пов'язувало, зараз уже не перерахувати, та й до чого», – написав артист.

Директор Гільдії акторів кіно Росії зателефонувала зі страшною звісткою 

Садальський також заявив, що Русланова мала «тривалу хворобу». 

Їй було 75.
Їй було 75.

Точна причина смерті актриси не уточнюється. Раніше з'явилися повідомлення, що Русланова була госпіталізована після інсульту.

Довідка: У грудному віці Ніна Русланова була знайдена у Богодухові Харківської області та передана в дитячий будинок, де і виросла в тяжкий повоєнний час. Там же отримала умовні прізвище, по батькові та дату народження.

Після закінчення будівельного училища, почала свій трудовий шлях маляром. У 1963 році вступила до Харківського театрального інституту. Але недовго провчившись, поїхала до Москви і вступила до Театрального училища ім. Б. Щукіна, яке закінчила в 1969 році.

Працювала близько 15 років у театрі ім. Є. Вахтангова, у 1985—1988 рр. — в Театрі ім. В. Маяковського.

З 1988 року — актриса кіностудії ім. М. Горького.

У 1967 році, будучи студенткою другого курсу, дебютувала як кіноактриса в картині Кіри Муратової «Короткі зустрічі» (Надя). З Кірою Муратовою актриса співпрацювала багато років, знялася у ряді її картин.

Всього у кіно, фільмах-спектаклях і телесеріалах зіграно більше 160 різнопланових ролей.

Русланова відома своїми ролями у таких фільмах, як «Афоня», «Завтра була війна», «Тіні зникають опівдні», «Зимова вишня», «Хрустальов, машину!», «Собаче серце», «Кін-дза-дза», «Повернення Будулая».

Русланова лауреат Державної премії Української РСР імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, нещодавно померла відома російська акторка та зірка фільму «12 стільців» Ніна Агапова.

Реклама Google

Telegram Channel