Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинські фермери розкрили таємний секрет диво-врожаїв картоплі

Отакої!

Фото mistovechirne.in.ua

Волинські фермери розкрили таємний секрет диво-врожаїв картоплі

Бульбу краще садити там, де раніше росла капуста, вважають фермери з Рожища (Волинська область) Андрій та Сергій Павлюки

Дотримання сівозмін важливе не лише для уникнення втрати властивостей ґрунту, а й для отримання стабільно високо врожаю тих чи інших культур. Наприклад, картоплю краще садити там, де раніше росла капуста, вважають фермери з Рожища (Волинська область) Андрій та Сергій Павлюки. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

Фермери вирощують на одній ділянці по кілька врожаїв за рік – спочатку ранню картоплю, а в липні, після збору урожаю бульби, висаджують пекінську або цвітну капусту.

Для висаджування картоплі фермери обладнали спеціальну ручну саджалку, пише AgroTimes. Урожайність бульби в господарстві складає близько 20 тонн з гектара.

З нашого досвіду, кращий попередник картоплі – капуста, – розповіли фермери.

«З нашого досвіду, кращий попередник картоплі – капуста, – розповіли фермери. – Садимо вручну. Для цього маємо спеціальну саджалку. На саджалці є місця для двох працівників, коли трактор везе її полем, працівники беруть з ящиків бульби і кладуть у рядок. Відстань у міжряддях — 70 см, у рядку — 20–25. Від колорадських жуків обробляємо Престижем. Якщо дозволяє погода, з гектара ранньої картоплі можна накопати 20 т. Пізньої садимо лише 10–15 соток для себе», – розповідають власники сімейного фермерського господарства.

Спробували зібрати два урожаї з одного поля фермери минулого року. Тоді було висаджено 1 гектар пекінської капусти, а врожайність склала 80 тонн. Цього року брати збільшили площу під пекінською капустою до 1,5 гектара. Розсаду пекінської та цвітної капусти висаджують на початку липня, а збирають у жовтні.

Реклама Google

Читайте також: Горе-мисливці цілили в зайця, а влучили у бабусю з онукою.

Telegram Channel