Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
З Луцької автостанції курсує на пів сотні рейсів менше. Куди важче доїхати

Закрились в основному міжрегіональні рейси.

Фото Суспільне.

З Луцької автостанції курсує на пів сотні рейсів менше. Куди важче доїхати

Автобусне сполучення з Луцька наразі відсутнє в напрямку Вінниці, Івано-Франківська, Хмельницька

Менше рейсів з Луцької автостанції № 1 виконується до Львова та Вараша Рівненської області, – повідомив Суспільному старший диспетчер автостанції Віталій Бондарчук.

Станом на 23 листопада курсувало приблизно на 50-60 оборотних рейсів менше, ніж раніше.

Зі слів Віталія Бондарчука, транспорт не їздить із різних причин, в тому числі через відсутність вакцинації у водіїв. «У листопаді та лютому завжди менше людей їздить і коронавірус тут ні до чого. Було у середньому від 650 до 710 рейсів. Ми не відстежуємо причини того, чому автобуси не приходять», – зазначив старший диспетчер.

Пункт тестування діє на другому поверсі. Як розповіла медсестра Ірина Гура, зараз звертається менше людей, ніж було на початку запровадження «червоної» зони.

Натомість внутрішньообласні рейси, говорить диспетчер, виконуються в повному обсязі, як і до впровадження «червонного» рівня епіднебезпеки 8 листопада. Віталій Бондарчук каже: ті, хто не мають сертифіката, але планують їхати за межі регіону, можуть зробити експрес-тест на автостанції.

Пункт тестування діє на другому поверсі. Як розповіла медсестра Ірина Гура, зараз звертається менше людей, ніж було на початку запровадження «червоної» зони.

 

 «Тестування триває щонайменше 15 хвилин. Ми маємо бланк, на якому вказуємо прізвище, ім’я, по батькові людини, вік і ставимо нашу печатку про позитивний або негативний результат, залежно від результату», – говорить медична сестра.

Пасажири не завжди дотримуються карантинних вимог, – говорить водій автобуса сполученням «Свіноуйсьце – Біла Церква». «Ми питаємо, чи має сертифіката, каже немає, а що з нею робити... Білет куплений на автостанції, та й мусимо брати. Часто є по дорозі, спиняють як треба і не треба. Перевіряють, чи сертифікати люди мають», – додає чоловік.

Хоча пасажирів зараз мало, проте на трасі пасажирів автобуса періодично перевіряють поліцейські як і в регіонах, так і за кордоном, – зазначив водій автобуса «Луцьк – Пулави» Анатолій Мазур. Каже: перевіряють сертифікати про вакцинацію.

Пасажирка рейсу Антоніна Остапук каже: вакцинована, тому їздить автобусами на міжобласному сполученні без проблем. Каже: нині доводиться пред'являти електронний сертифікат з QR-кодом.

«У мене був сертифікат у паперовому вигляді, але на кордон не підходив. Мене повернули назад і мусила іти до лікаря. Відразу не було таких вимог і я їздила з паперовим сертифікатом двічі. Потім стало, що тільки в «Дії» треба і тільки з QR-кодом», – зазначила пасажирка.

Сертифікати про вакцинацію у пасажирів та водіїв перед поїздкою працівники Луцької автостанції № 1 не перевіряють, оскільки не мають таких обов’язків, – додав старший диспетчер Віталій Бондарчук.

Читайте також: 16-річний хлопець перекинувся на мотоблоці і загинув.

Що відомо

  • З 00:00 години 8 листопада Волинська область  перейшла до «червоної» епідеміологічної зони. Обмеження червоного рівня не застосовуються, якщо у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів є «зелений» COVID-сертифікат.
  • 21 жовтня з луцької автостанції № 1 не дозволили вийти на маршрут водіям на трьох міжобласних рейсах: до міст Львів, Івано-Франківськ та Вінниця. Причиною цього стала відсутність щеплення проти коронавірусу у водіїв.
  • 4 листопада в рейс не вийшли міжобласні автобуси в напрямку міст Вінниця та Івано-Франківськ. За різних обставин у середу, 3 листопада, з автостації в Луцьку не виїхало 119 автобусів, а до Луцька не доїхали 28 автобусів.

 

Telegram Channel