Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині працюватиме пересувний планетарій

Щоб тягнуло дітей до зір.

Фото franyk.com (ілюстративне).

На Волині працюватиме пересувний планетарій

До різних шкіл його возитимуть із Центру науково-технічної творчості учнівської молоді

Як розповіла в. о. директорки центру, депутатка обласної ради  Оксана Філіпчук під час зустрічі з представниками Волинської облради, пересувний планетарій - одна із ідей Центру, спрямованих на посилення науково-технічного потенціалу дітей. Про це інформує сайт Волинської облради.

«Ми знайшли благодійників, які зацікавлені в тому, аби дітлахи отримали нові знання. Вони допоможуть із транспортуванням планетарію. Така акція називатиметься «Запроси планетарій в школу», - розповідає Оксана Філіпчук.

«Ми знайшли благодійників, які зацікавлені в тому, аби дітлахи отримали нові знання. Вони допоможуть із транспортуванням планетарію, щоб наші педагоги могли провести для дітей заняття та познайомити їх із захоплюючим світом космосу», - розповідає Оксана Філіпчук.

Загалом про такий намір стало відомо під час візиту голови облради Григорія Недопада в згаданий Центр. За результатами бюджетних слухань посадовець оглянув об’єкти комунальної власності, використання яких потребують нових рішень, серед них і «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді».

Як розповіла в. о. директорки центру, депутатка обласної ради  ОксанаФіліпчук, участь у гуртковій роботі центру науково-технічної творчості учнівської молоді беруть більше 2 тисяч дітей з 25 територіальних громад області. В закладі функціонує 4 відділи: спортивно-технічний, інформаційно-технічний, художньо-технічний, предметно-технічний, які охоплюють 20 гуртків різного спрямування. Особлива гордість закладу – гурток автомоделювання. Тут діти вчаться розробляти та складати різноманітні автомобілі, які пізніше випробовують на спеціальній трасі. 

Оксана Філіпчук констатує: заклад має великий потенціал і намагається залучити ще більше дітей до науково-технічної творчості.

Також нарешті будуть задіяні сучасний телескоп та 5 мікроскопів, аби школярівивчали мікро- і макросвіт. «Ця техніка не використовувалась роками. Аби глибше вивчати біологію і астрономію, діти з Луцька їздили до Львова», - розповідає очільниця закладу.

У планах також - гурток «Лего», кімната віртуальної реальності і стаціонарний планетарій. Оксана Філіпчук зазначила, що для новацій потрібні додаткові квадратні метри, які наразі в приміщенні центру орендують інші комунальні установи.

Голова обласної ради пообіцяв врегулювати питання з переселенням установ, які орендують площі у центрі.

«Це дозволить розширити та урізноманітнити гурткову роботу. Центр науково-технічної творчості – не просто змістовне дозвілля, це ще й навчання, ранній розвиток здібностей майбутніх інженерів, конструкторів, біологів. Дуже важливо, що філії центру активно працюють і в громадах», - зауважив Григорій Недопад.

Читайте також:На Волині населення зменшується в усіх районах

Telegram Channel