Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Голова Луцька пояснив, чому не розширили проїжджу частину проспекту Волі під час реконструкції

Реконструкцію завершать наступного року.

Фото Волинські новини.

Голова Луцька пояснив, чому не розширили проїжджу частину проспекту Волі під час реконструкції

«Такий проект коштував би місту 160-180 мільйонів, а в результаті ми отримали б те саме»

Мер обласного центру Ігор Поліщук в інтерв’ ю ІА Волинські новини заявив, що розширення коштувало б місту у кілька разів дорожче, практичного результату не мало б.

Він, зокрема, сказав:

«Якби ми пішли на цей крок, у нас не залишилося б де облаштувати паркувальні місця, ми були б змушені забрати зелену зону або зменшити її до мінімуму, довелося б переносити всі опори, тролейбусні лінії. Такий проект коштував би місту 160-180 мільйонів, а в результаті ми отримали б те саме, бо на обох крайніх смугах все одно паркували б автомобілі і функціонально залишилися б дві середні смуги. Або паркувалися б у дворах, що призвело би до колапсу для мешканців, які тут проживають.

Цього року на ці роботи витратили орієнтовно 40 мільйонів гривень.

Ми ж зробили інакше – залишили зелену зону в її межах, зробили технічну смугу, тож коли людина виходить з припаркованого автомобіля, вона не йде газоном, а може дійти до тротуару технічною смугою. На проспекті залишилися тротуари і велодоріжки, абсолютну більшість дерев зберегли, нам не довелося переносити опори. Ми не звузили зелену зону і не довелось збільшувати кошторис до озвучених мною сум вище.

 

 Цього року на ці роботи витратили орієнтовно 40 мільйонів гривень, уже виконали найскладніші роботи, замінили мережі: теплові, каналізацію, окремі ділянки водогону, вкладали футляри під оптоволокно, повністю замінили та значно посилили основу на всій ділянці ремонту, вклали нижній шар асфальту. Зараз підрядник завершує облаштування паркомісць і технічних смуг та працює над облаштуванням велодоріжки. Цього року планують розпочати облаштовувати тротуари, а завершити у наступному. Також на 2022 рік залишиться вкласти верхній шар асфальту, замінити освітлення над дорогою на LED-світильники, облаштувати вуличне освітлення в пішохідній зоні, нанести розмітку, встановити вуличні меблі, завершити озеленення. Зелені буде багато, все буде сучасне й естетично привабливе, прикрасить проспект Волі», - зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: Заражень менше, а летальних випадків і далі багато: на Волині від COVID-19 померло ще 22 людей​.

Telegram Channel