Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Двоє жителів Краматорська приїхали до Львова, щоб зробити «бендерівські» написи на польському меморіалі (Фото)

Вочевидь, намагалися спровокувати міжнародний скандал.

Фото Національної поліції України.

Двоє жителів Краматорська приїхали до Львова, щоб зробити «бендерівські» написи на польському меморіалі (Фото)

Національна поліція повідомила про затримання двох чоловіків, які розмалювали Меморіал орлят на Личаківському кладовищі

Пресслужба обласного управління поліції повідомила, що близько 17 години в четвер патрульні побачили осіб, які наносили балончиками написи на пам'ятних монументах польським військовим. Їх відразу затримали. Про це пише

Зловмисники написали слово «Ляхи» і гасло «За Степана Бендеру» (через «е»), яке затримані не встигли дописати. Вони також зробили фарбою синьо-жовті і червоно-чорні смужки.

«Двоє мешканців міста Краматорськ віком 43 та 49 років, один з яких вже був судимий, за допомогою балончиків з фарбою  намалювали на стіні меморіалу провокативні написи. З місця події вилучено балончики з фарбою чорного, синього, червоного та жовтого кольорів, робочі рукавиці та інші речові докази», - йдеться в повідомленні.

 

За даними львівської мерії, під провокативними написами поліція має на увазі слово «Ляхи» і гасло «За Степана Бендеру» (через «е»), яке затримані не встигли дописати. Вони також зробили фарбою синьо-жовті і червоно-чорні смужки.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Читайте також: Розслідування про святкування ювілею Єрмака очолило тренди YouTube.

Нагадаємо, що львівські орлята воювали проти армії Західно-Української Народної Республіки в 1918-1919 роках, і сьогодні їх поховання у Львові - це важливий елемент польського націоналістичного дискурсу і символ «польського Львова».

Реклама Google

Telegram Channel