Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вчителька вдарила учня головою об парту так, що у нього в роті виступила кров – адміністрація інцидент замовчує

Тривають слідчі дії.

Фото faith.in.ua.

Вчителька вдарила учня головою об парту так, що у нього в роті виступила кров – адміністрація інцидент замовчує

Усні розмови батьків з директором і вчителем зазвичай нічим не закінчуються

В Обухові Київської області вчителька молодших класів регулярно била дітей на уроках. А батькам, які про це дізналися, рекомендували мовчати та нікуди не звертатися. Про це повідомили в програмі «Сніданок 1+1», передає vseosvita.ua.

Ще минулого року вчителька ліцею № 4 вдарила першокласника головою об парту, а ще одну дитину била по руках. Тоді ці інциденти зам'яли – адміністрація школи просила батьків нікуди не звертатися.

Цього року ситуація повторилася – тепер постраждав другокласник. Хлопчик росте без матері та батька, його виховує бабуся. За словами жінки, вчителька била дитину так, що у нього в роті виступила кров.

Скандальна вчителька продовжує працювати у школі, хоча юрист ГО «Батьки SOS» Роман Бондаренко запевняє: директор має право самостійно ухвалювати рішення про звільнення.

Школа знову не хотіла розголосу, проте бабуся про цькування з боку вчительки мовчати не стала, адже її внук не єдиний, хто потрапив під гарячу руку вчительки. Діти постійно скаржаться на агресивну поведінку педагогині і навіть відмовляються ходити до школи.

Один з учнів теж сказав мамі, що їхня вчителька дуже кричить: і на нього, і на інших діток. Після цього вона вирішила ходити до школи та слухати під дверима, як проводять уроки. І була шокована виховною бесідою шкільного психолога з дітьми. Зі слів мами, дітей просили нічого не розповідати батькам.

Своєю чергою, директорка школа стверджує, що у психологині був урок-гра, де з дітьми говорили про друзів, дружбу та секрети, які не можна розповідати. Нібито – це спеціальна програма для всієї початкової школи.

Звичайно, ситуація абсолютно неприпустима для освітньої установи і, як тільки було звернення батьків, ми, згідно із законодавством, скликали комісію нашу шкільну, запросили всіх учасників, тих людей, які були зазначені в цій заяві, зібрали у них усі свідчення. Що могли на рівні школи, ми зробили, – каже директорка ліцею.

Читайте також: Не стрималася: вчителька з Волині розповіла, чому підняла руку на дев'ятикласника (Відео).

Скандальна вчителька продовжує працювати у школі, хоча юрист ГО «Батьки SOS» Роман Бондаренко запевняє: директор має право самостійно ухвалювати рішення про звільнення.

Директор має усі повноваження, щоб, згідно із законом, припинити це жорстоке поводження з дітьми раз і назавжди та звільнити цього вчителя за аморальний проступок, – упевнений фахівець.

Експерт наголошує, що у подібних ситуаціях спілкуватися зі школою, управлінням освіти батькам потрібно винятково у письмовій формі, адже тоді школа зобов’язана буде розібратися та надати письмову відповідь.

Усні розмови батьків з директором і вчителем зазвичай нічим не закінчуються. Ситуацію намагаються зам'яти. А потім батькам важко довести, що вони кудись зверталися.

Головна порада – дослухатися до власних дітей, звертати увагу на зміну у їхній поведінці і розпитувати, що відбувається у школі. Якщо батьки не будуть реагувати, це триватиме з року в рік.

Тож чи мав місце вчительський булінг у цій школі, вирішуватиме поліція, а потім суд. Як мінімум вчителю загрожує догана чи звільнення. Якщо ж притягнуть до адміністративної відповідальності, то буде штраф до 3400 гривень або громадські роботи.

Запрошуємо освітян до участі в онлайн-конференції «Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритми реагування», яка відбудеться 30 листопада 2021 року об 11:00.

Telegram Channel