Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Музикант з Волині розповів про неймовірну зустріч «на вулиці червоних ліхтарів» в Амстердамі (Фото)

Неймовірна зустріч!

Фото з фейсбук-сторінки Аркадія ВОЙТЮКА.

Музикант з Волині розповів про неймовірну зустріч «на вулиці червоних ліхтарів» в Амстердамі (Фото)

Український співак з Ковеля, номінант музичної премії Yuna Awards, соліст Notre Dame de Paris Україна, учасник гумористичної команди «VIP Тернопіль» Аркадій Войтюк наразі перебуває в Нідерландах

Під час візиту до Амстердама учасник телепроекту Х-Фактор зустрів товариша, з яким не бачився 12 років. Про це музикант написав на своїй сторінці у фейсбуці. «Земля, все-таки, кругла», – зізнається Аркадій Войтюк.

«Ми йшли через Де Валлен до «вулиці червоних ліхтарів», і тут нам дуже смачно запахло... Серед багатьох розпусних магазинів того району, ми побачили декілька милих кафешок. І в одній із них за вітриною красувався млинець з бананами, полуницею, политий шоколадним топінгом. А біля нього – чуроси, яких я ще ніколи не куштував. Ми дуже хотіли зайти в той заклад, але знали, що проведемо там мінімум 20 хв, а вже було близько 16-ої і потім ніц не побачимо того Амстердаму.

Тому, зібрали волю в кулак і залишили цей заклад в пам’яті. Можливо, десь о 20 вечора, ще повернемося. Але пізніше так склалося, що ми забрели так далеко, що сил вертатися вже не було… Поїхали в готель, – написав Аркадій Войтюк.

Вивчаючи можливості поїхати в Брюссель, стало зрозуміло – ціни підскочили, і стало досить дорого. Майже в ту саму ціну можна буде окремо полетіти в Бельгію з України. Тож вирішили залишилися ще на день в Амстердамі. «Після гойдалки ми йшли знову через центр, знову тим самим маршрутом через «вулицю червоних ліхтарів»… І тут знову те кафе! Я бачу той млинець за вітриною, підіймаю голову, щоб увійти в заклад, і чую: «Не пущу! Ти мене пам’ятаєш?».

Серед неймовірної кількості людей просто зустрітися на іншому шматку Європи.

Я усвідомлюю, що переді мною стоїть мій знайомий з тернопільського медичного університету! На той час,– студент факультету іноземних студентів, сирієць «Leo» (так він відрекомендовувався для українців, щоб нам було легше запам‘ятати ім‘я).

 

 Ми не бачилися 12 років! Стільки ж він працює вже в Амстердамі.

Каже, що розповідав своїм друзям, що має друга в Україні, фіналіста Х-Фактора, Аркадія! На що ті йому відповідали: «Ага, може ти ще Настю Каменських знаєш?

Він увімкнув мою пісню в закладі, я послухав його музику. З‘їли смачний млинець і чуроси, які він приготував. Ще й гроші не хотів брати за це все!

Послухав його історію про війну в Сірії, про нашу він теж в курсі! Розповів, що вчора ввечері не працював, тому, ми б розминулися точно. А якби поїхали в Бельгію, то й взагалі.

Дійсно, я був вражений! Яка ймовірність того, що ми могли зустрітися?! В Амстердамі! Де ти нікого не знаєш. Серед нереальної кількості закладів обрати саме той, де він працює! Серед неймовірної кількості людей просто зустрітися на іншому шматку Європи.

Шок, в хорошому сенсі цього слова! Неймовірна поїздка! Неймовірна!

P.S. Чомусь після цієї зустрічі згадується трилогія Джона П. Стерлекі, «Кафе на краю світу», – написав Аркадій Войтюк. 

Telegram Channel