Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рік на посаді: мер Луцька Поліщук у соцмережі описав, як працював

Прозвітував у фейсбуку, як справляється з обіцяним.

Фото з архіву Ігора Поліщука.

Рік на посаді: мер Луцька Поліщук у соцмережі описав, як працював

Ігор Поліщук оцінив, що з передвиборчого плану реалізувати вдалося багато

- 27 листопада минає рік моєї роботи на посаді Луцького міського голови. Наша команда йшла на вибори з чітким планом дій, щоб реалізувати нові проєкти та завершити розпочаті раніше. Багато з цього плану вдалося виконати та втілити у життя, - повідомив Ігор Поліщук, мер Луцька на фейсбук-сторінці.

 

 

 Зокрема, він написав про такі здобутки: 

Пропоную до вашої уваги короткий аналіз того, що вдалося виконати з моєї передвиборчої програми.

*Заміна та модернізація мереж водо- та теплопостачання. Під час реконструкції проспекту Волі замінено теплові мережі, каналізацію та окремі ділянки водогону. Частково теплові мережі замінено на вулицях Грабовського та проспекті Відродження. Загалом за рік замінено тепломереж протяжністю понад дві тисячі метрів.

Також у цьому році модернізовано 11 артезіанських свердловин. Замінено насосне обладнання на підвищувальних насосних станціях, більше тисячі метрів мереж водопостачання і водовідведення.

Залучено інвестиції НЕФКО (50 млн грн) у рамках проєкту «Підвищення енергоефективності та надійності системи водопостачання та водовідведення м.Луцька» на реконструкцію 19 насосних та чотирьох каналізаційно-насосних станцій. Встановлено понад 250 загальнобудинкових комерційних лічильників у багатоповерхівках.

* Комплексна реконструкція очисних споруд. У цьому році здійснено очистку мулових карт (вивезено 60 тисяч тонн мулу), виконано роботи з заміни системи аерації, реконструйовано радіальний відстійник.

Отримали підтвердження від Європейського інвестиційного банку щодо фінансування реконструкції очисних. Уже підготовлена документація на проведення міжнародного тендеру. Безпосереднє виконання робіт з реалізації даного проекту стартує вже наступного року.

*Визначення чітких правил гармонійної забудови з урахуванням потреб жителів та інфраструктурних і технічних можливостей.

Розробка генерального плану перебуває на завершальному етапі. Відбулися громадські слухання, проведено експертизи. Рішенням міської ради ухвалено регуляторний акт, яким зобов’язано забудовників розробляти детальний план території, у якому передбачати потребу у навчальних закладах, кількість паркомість, фасади, площі забудови, інше. Адже генеральний план не деталізує багато особливостей, які впливають на містобудування.

Рішенням міської ради ухвалено регуляторний акт, яким зобов’язано забудовників розробляти детальний план території, у якому передбачати потребу у навчальних закладах, кількість паркомість, фасади, площі забудови, інше.

Затверджено опорний історико-архітектурний план, який визначає ареали історичної забудови міста.

* Реалізація програми «Луцьк без маршруток» передбачає заміну старих некомфортних маршруток на сучасні тролейбуси та автобуси з екологічним показником не нижчим за Євро-5. Містом уже курсують 12 низькопідлогових тролейбусів «Богдан Т70117». Незабаром з’явиться ще 17. ​На міських маршрутах надають послуги з перевезення майже 40 комфортабельних великогабаритних автобусів.

*Капітальна реконструкція інфраструктурних об’єктів. ​Триває реконструкція проспекту Волі, найбільш масштабного та складного проекту в нашому місті за весь час незалежності. Станом на сьогодні, повністю замінено основу, комунікаційні мережі, вкладено нижній шар дорожнього покриття, розпочато влаштування зупинок громадського транспорту з натурального каменю, паркувальних місць та велодоріжок.

​Реконструйовано площу перед РАЦСом. 23 мільйони гривень виділено з держбюджету за сприяння народного депутата України від Луцька Ігоря Палиці. Частина співфінансування виділена з міського бюджету. Наступного року плануємо провести ремонт фасаду приміщення Палацу урочистих подій.

 

Облаштування площі перед Палацом урочистих подій - у списку пунктів, якими Ігор Поліщук пишається.
 

 

​Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію площі Ринок. Кошти на її ремонт передбачено в проекті бюджету на наступний рік.ватної

*Парки та сквери. У центральному парку збудовано громадську вбиральню.

 

 

 

Встановлено нові креативні локації - скульптури з природнього матеріалу. Збудовано два нові сквери — біля 26-ої школи та на розі проспектів Відродження — Молоді.

*Міст на вулиці Шевченка. Завершується розробка проєктно-кошторисної документації. В проекті бюджету наступного року передбачено кошти для початку реконструкції мосту.

*Ремонти доріг та вулиць. Відремонтовано всю непарну частину дороги по пр. Соборності. Розпочато капітальний ремонт вулиці Дубнівської (вкладено нижній шар асфальту від вулиці Карпенка - Карого до виїзду з Луцька). Завершено капремонт вулиці Ківерцівської на відрізку від перехрестя вулиці Карпенка-Карого до вулиці Сосюри. Завершується розробка проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт проспекту Відродження.

* Збудовано три спортивних поля з поліуретановим покриттям: на проспекті Волі, 9, 11; проспекті Відродження, 5, 5а, вул. Декабристів, 31 та Митрополита Андрея Шептицького, 30, 32; вул. Кравчука, 26, 28, 30. Розпочали будівництво - у селі Жидичин.

 

 

 

​У Луцьку збудовано перший урбан-парк «Молодіжний» – нова спортивно-ігрова локація для дорослих та дітей. Створено з ініціативи депутатської фракції «За майбутнє» у Луцькій міській раді.

Профінансовано понад 4 млн грн на потреби 40 спортивних федерацій та клубів. Виплачено одноразові грошові винагороди та стипендії кращим спортсменам і тренерам на суму майже 2,5 млн грн.

*Облаштовано 9 розумних зупинок і 22 інформаційних табло. В проекті бюджету на наступний рік передбачено кошти на встановлення ще 13 таких зупинок та щонайменше трьох інформаційних табло.

Повний текст допису Ігоря Поліщука читайте тут.

Читайте також:У Луцьку продовжили десятий маршрут

Реклама Google

Telegram Channel