Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Єдина вижила зі своїх семи братів і сестер»: Кличко розказав про свою бабусю, яка пережила голод

Бабуся Кличка - одна з небагатьох у своєму рідному селі, хто вижив. 

Фото ТСН.

«Єдина вижила зі своїх семи братів і сестер»: Кличко розказав про свою бабусю, яка пережила голод

Про це написав мер Києва Віталій Кличко у Facebook.

«Це - трагедія нашого народу, яка досі болить. І ми маємо передавати нашим дітям та внукам пам’ять про страшні сторінки нашої історії, які ніколи не повинні повторитися. Про нелюдські злочини радянської влади, що голодом намагалася зламати дух, придушити волю і гідність українців», - зазначив він.
Кличко додав, що його покоління дізнавалось про Голодомор від тих, хто пережив цей жах. Адже про цю трагедію тоді не писали в книжках та газетах. Не розповідали на радіо, не показували по телебаченню.

Бабуся єдина вижила зі своїх семи братів і сестер. І одна з небагатьох у своєму рідному селі. 

«У нашій родині голод пережила бабуся Євдокія Пилипівна. Коли вона розповідала мені малому про ті часи, я думав, що то моторошна легенда. А то була навіть не вся жахлива правда... Бабуся єдина вижила зі своїх семи братів і сестер. І одна з небагатьох у своєму рідному селі. Сьогодні я запалю свічку на знак пам’яті про голодне дитинство моєї бабусі, про її вбитих радянським режимом братів і сестер. Вшановуючи пам’ять про понад 10 мільйонів українців, закатованих голодом. Ми пам’ятаємо…», - підсумував мер Києва.

Читайте також: Поки є українці, вогники мають світитись…

Реклама Google

Telegram Channel