Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
З 13 дітей вижило тільки двоє: патрульна поліцейська розповіла драматичну історію про те, як її 94-річна бабуся пережила Голодомор (Фото)

Не маємо права забути...

Фото зі сторінки Патрульної поліції України у Facebook.

З 13 дітей вижило тільки двоє: патрульна поліцейська розповіла драматичну історію про те, як її 94-річна бабуся пережила Голодомор (Фото)

Єдине бажання літньої жінки, щоб голод ніколи не повторився

«Моя бабуся Євдокімова Марія Іванівна була 6-річною дівчинкою, коли голод застав їхню родину. У сім'ї було 13 дітей. Вижило тільки двоє — вона та її старший брат.

Бабуся розповідала, що їхнього батька заарештували відразу, бо він мав землі та сільське господарство. А її з братом забрали до притулку для дітей-сиріт. Мама їх часто навідувала, але називалася тіткою, щоб їх маленьких не вигнали з притулку, бо годувати дітей вона не мала змоги.

Люди виживали за рахунок того, що їли траву, рогіз та очерет.

Дітям забороняли виходити з хат, бо боялися, що сусіди вкрадуть та з’їдять. Канібалізм набирав обертів, тому людям було страшно виходити з домівок.

Люди виживали за рахунок того, що їли траву, рогіз та очерет», — спогадами від своєї бабусі поділилася патрульна поліцейська з Кременчука Вікторія Соляник.

Зараз 94-річна Марія Іванівна проживає з донькою, має онуків, правнуків. Єдине бажання жінки, щоб голод ніколи не повторився, інформує Патрульна поліція України.

Їх нищили за те, що вони народилися і виросли на нашій землі. А тому наш найсвятіший обов'язок сьогодні — зберегти пам'ять про всіх невинно закатованих голодом. Ніхто не має права про це забути.

 
 

Реклама Google

Читайте також: На Волині злодії винесли з агрофірми мінеральних добрив на 350 000 гривень.

Telegram Channel