Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В Україні прогнозують чергове подорожчання хліба

Високі ціни на борошно «потягнуть» за собою і вартість буханців.

Фото Couleur.

В Україні прогнозують чергове подорожчання хліба

З січня 2020 року по вересень 2021 року ціни на буханці вже зросли на 35%

У Комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку відбулася нарада на тему: «Цінова ситуація на ринку борошна та хліба в Україні». Під час засідання йшлося, що вартість батонів та інших хлібобулочних виробів виросте на 10-15%, передає УНІАН.

Зростання цін на пальне, мінеральні добрива, запчастини та на інші складові собівартості пшениці призведе до зміни вартості борошна, а врешті й хлібобулочних виробів.

За словами директора Фінансово-економічного департаменту Мінагрополітики Баграта Ахіджанова, зростання цін на пальне, мінеральні добрива, запчастини та на інші складові собівартості пшениці призведе до зміни вартості борошна, а врешті й хлібобулочних виробів.

Читайте також: Убили… хліб: поблизу Луцька хтось викинув на смітник сотні буханців.

Своєю чергою перший заступник міністра економіки Денис Кудін зазначив, що на вартість збіжжя в Україні впливають також ціни на світовому ринку.

«Оскільки Україна повністю інтегрована в продовольчі світові ринки, то динаміка цін на внутрішньому ринку буде відповідати динаміці світових біржових цін і ф’ючерсів на зерно», - сказав Кудін.

Telegram Channel