Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинян закликали ділитися із сойками жолудями (Фото)

Оце так!

Фото зі сторінки НПП "Прип'ять-Стохід" у Facebook.

Волинян закликали ділитися із сойками жолудями (Фото)

Аби не перевелися діброви...

З настанням перших заморозків ближче до людських поселень перебираються осілі зимові птахи, нагадує НПП «Прип'ять-Стохід».

Частіше серед численних пернатих мешканців у селах та містах можна побачити сойку, яскраво забарвлену, досить велику пташку. Сойка харчується жолудями. Восени збирає їх і запасається на зиму. Ховає їх у мох або неглибоку ямку і засипає землею. Робить за сезон у землі до трьох тисяч сховищ жолудів, частина з яких згодом пускає корінці. Отже, життя сойок безпосередньо пов’язане з відтворенням дубових гаїв. Тож сойка виконує в природі важливу місію – насаджує ліси.

Сойка харчується жолудями. Восени збирає їх і запасається на зиму. Ховає їх у мох або неглибоку ямку і засипає землею.

Сойка - птах з красивим оперенням. На чорних крилах є яскраві, чорно-блакитні „люстерка» і білі плями. На голові під час тривоги помітний маленький чубок.

Щоправда, природа наділила її гучним і неприємним голосом, але сойка є чудовим пересмішником: вона легко відтворює не лише пісні інших птахів, а й звуки людської мови, гавкання собаки, нявкання кота, мекання кози і навіть стукіт сокири.

Роль цієї загадкової птахи, яка веде прихований спосіб життя, полюючи вночі, також не можна не дооцінювати в боротьбі з паразитуючими гризунами.

Роль цієї пташки дуже важлива, тож не забувайте про підкормку цих птахів жолудями!

Читайте також: Один загиблий, шестеро постраждалих: подробиці масової ДТП.

Telegram Channel