Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинянам розповіли, як шукати інформацію про репресованих родичів

Щоб дізнатися інформацію про них потрібно звертатися до державного архів у Волинській області, архіву СБУ та МВС.

Фото Суспільне Волинь.

Волинянам розповіли, як шукати інформацію про репресованих родичів

Директор державного архіву Українського інституту національної пам’яті Ігор Кулик розповів, з чого почати пошук репресованих у радянські часи родичів, як звернутися в архів і які для цього потрібні документи

Про це інформує Суспільне.

Майстер-клас з пошуку інформації про репресованих родичів відбувся у Волинському краєзнавчому музеї.

Для того, щоб людям було зрозуміло, як шукати інформацію про репресованих родичів у державному архіві Українського інституту національної пам’яті створили п’ять відеороликів, де докладно описано, куди звертатися та з якими саме запитами.

 

 Справ на репресованих у радянські часи людей в Україні є сотні тисяч,— каже Ігор Кулик. Щоб дізнатися інформацію про них потрібно звертатися до державного архів у Волинській області, архіву СБУ та МВС. Пошуки слід розпочинати з наявної інформації в родині про репресованих родичів, — радить науковець.

Лучанка Олена Кузьмич завдяки відкритому доступу до архіву змогла знайти справу свого прадіда.

Лучанка Олена Кузьмич завдяки відкритому доступу до архіву змогла знайти справу свого прадіда. Чоловіка заслали в 1937 році в Полтавську область. Жінка написала електронний запит до архіву СБУ та за кілька тижнів отримала відповідь. «Повністю прислали на електронку оцифровану справу. І ще вони мені надали інформацію про ще одного брата мого прадіда, про якого я навіть не здогадувалася», — розповіла Олена Кузьмич.

 

 Для тих, хто пропустив майстер-клас від директора державного архіву Українського інституту національної пам’яті з пошуку репресованих родичів, може переглянути відеоролики на офіційній Ютуб-сторінці архіву національної пам’яті України.

Читайте також: Вільна боротьба: спортсменки з волинського селища повернулись з медалями з міжнародного турніру​.

Telegram Channel