Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Від сьогодні на Волині заборонили ловити раків

Заборона на вилов до 10 червня наступного року.

Фото Суспільне Волинь.

Від сьогодні на Волині заборонили ловити раків

У Волинській області з 1 грудня починає діяти заборона на вилов раків у водоймах області на період виношування ікри

Як розповів Суспільному керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик, заборона діятиме на всіх водоймах на території області.  Вилов річкових раків у цей період, зі слів Тараса Куньчика, є грубим порушенням природоохоронного законодавства, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 85 КУпАП. «Санкція статті передбачає штраф від 340 до 680 гривень із конфіскацією знарядь, які є власністю порушника, та вилову», – додає Тарас Куньчик.

За кожного незаконно виловленого річкового рака порушники повинні компенсувати 3 332 гривні збитку.

Також за кожного незаконно виловленого річкового рака порушники повинні компенсувати 3 332 гривні збитку.

Рішення діятиме до кінця нерестової заборони, зокрема до 10 червня наступного року. Після її закінчення одній людині за добу дозволяється впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 раків на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

ДовідковоСпарювання та закладка ікри у раків розпочинається за температури води -10 градусів. Станом на третю декаду листопада температура води у водних об’єктах Волинської області становить 5-8 C. Такі умови є оптимальними для річкових раків, тому аби сприяти відновленню їхньої популяції та збільшення їх запасів у водоймах на території області встановлюється заборона на їх вилов.

Читайте також: Вільна боротьба: спортсменки з волинського селища повернулись з медалями з міжнародного турніру.

Telegram Channel