Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Геращенко про послання Зеленського: прямі переговори з Путіним - це шлях капітуляції і зради

Ірина Геращенко.

Фото Європейська солідарність.

Геращенко про послання Зеленського: прямі переговори з Путіним - це шлях капітуляції і зради

Ключова мета промови Зеленського у парламенті – легалізація прямих переговорів з Путіним. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни парламенту

«Дорогі «Слуги», а ви дійсно дорогі, тому що недешево обходитеся українському бюджету. Ви сьогодні дуже красиві і нарядні, зняли ваші Gucci, Valentino, куплені за конверти олігархів, і одягли футболочки, що ви за президента. В цьому наша з вами світоглядна і ментальна різниця. Ми – за Україну, а ви за Зеленського», – сказала вона.

Просто малював приклад найвеличнішого популізму, граючи тут роль Остапа Бендера і Нью-Васюків.

«Сьогодні Зеленський замість того, щоб звітувати суспільству і дати стратегічний шлях, якою ж буде Україна, просто малював приклад найвеличнішого популізму, граючи тут роль Остапа Бендера і Нью-Васюків. Але ключовою квінтесенцією стала одна фраза – про прямі переговори з Російською Федерацією», – додала народна депутатка.

Ірина Геращенко зауважила, що Зеленський так і не назвав прізвища Путіна, який винен у агресії проти України. «Зеленський не сказав ключового – хто ж окупував український Крим і Донбас. Він так і не наважився назвати прізвище Путіна, якому він і далі хоче заглядати в очі, стояти на колінах і вести з ним прямі перемовини», – сказала вона. «Це і є сценарій Кремля, щоб за столом перемовин сидів КГБшник Путін і популіст Зеленський, який так і не став державником. Щоб поряд не було наших партнерів по міжнародній коаліції. Щоб поряд не було Нормандського формату, який разом тисне на Путіна задля продовження санкцій», – наголосила Геращенко.

Також вона нагадала, що перед виборами Зеленський обіцяв швидкі і прості рішення для припинення російської агресії, які виявилися фікцією.

«Перед виборами ми чули від Зеленського про те, що домовитися можна «где-то посредине», «главное было бы желание», і він обіцяв нам марсіанські, женевські, бухарестські і ще якісь формати. З’ясувалося, що все що йде до одного формату «Банкова-Кремль», тому що на Банковій вже давно сидять «кроти», які з Кремлем на прямому діалозі, яким були зраджені українські розвідники, яким зраджується українська армія», – зазначила співголова фракції.

«Ми знаходилися тут у 2013-2014 роках і пам’ятаємо, як Янукович себе охороняв автозаками, якими ви сьогодні оточили парламент. Ніколи так не перевіряли опозицію, боючися, що сюди занесуть плакати з прямими запитаннями. Пане Зеленський, вам не вдасться сховатися від запитань суспільства. Прямі переговори – це шлях до капітуляції і зради. І ви сьогодні це проанонсували, так само як і оголошений вами «переворот», – резюмувала Геращенко.

Читайте також: Без прямих перемовин з Росією ми не зможемо зупинити війну, - Зеленський​.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel