Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про множинне громадянство. Що це таке

Заплановані законодавчі зміни спрямовані на підтримку етнічних українців за кордоном.

Фото УНІАН.

Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про множинне громадянство. Що це таке

Документ має назву «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України»

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт №6368 про множинне громадянство, анонсований учора.

Він зареєстрований і переданий на розгляд парламенту, зазначається у картці документу, передає LB.ua.

Згідно з законом «Про громадянство України», якщо українець має підданство іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише її громадянином.

Його тексту поки що немає. Головним визначено Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Нагадаємо, учора Зеленський сказав, що важливою складовою міжнародної політики є підтримка світового українства. Він сказав, що українці за кордоном вперше будуть відчувати себе не діаспорою, не людьми українського походження, а людьми українського громадянства.

Згідно з законом «Про громадянство України», якщо українець має підданство іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише її громадянином. Якщо іноземець отримав українське громадянство, то для України він також тільки її громадянин.

Читайте також: Учителі луцької школи за свої гроші купили учням новорічні подарунки (Оновлено).

Водночас добровільне отримання українцем іншого громадянства є підставою для припинення громадянства України. Це відбувається не автоматично, а після указу президента. 

Telegram Channel