Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У волинській лабораторії виробляють біопрепарат для знищення мишей

Основа препарату – зерно пшениці оброблене бактеріями, які спричиняють мишачий тиф.

Фото: ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія».

У волинській лабораторії виробляють біопрепарат для знищення мишей

ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» приймає заявки на виробництво мікробіологічного препарату для захисту рослин від мишоподібних гризунів - Бактоцид

Бактоцид (аналог Бактороденциду вологого зернового) – біопрепарат для знищення миші домової, миші курганцевої, миші лісової, миші крихітки, полівки звичайної, полівки східноєвропейської, полівки-економки та ін. Безпечний для людей та довкілля, нешкідливий для свійських тварин і птиці.

Основа препарату – зерно пшениці оброблене в лабораторних умовах специфічними бактеріями Salmonella enteritidis var. Issatscenko штам ВХ-17, які спричиняють епізоотію (мишачий тиф) серед мишоподібних гризунів.

Бактоцид застосовується на посівах сільськогосподарських культур, сінокосах, пасовищах, садах, лісосмугах, узбіччях доріг, фермах, складських приміщеннях, де застосування хімічних приманок небезпечне для людей, свійських тварин, птиці та довкілля.

Препарат має чітку вибіркову патогенність. При поїданні принади гине до 95% гризунів протягом 5-14 днів. Висока біологічна ефективність препарату пояснюється насамперед тим, що знаходячись у тісному контакті одна з одною миші швидко розповсюджують смертельну хворобу серед здорових особин.

Бактоцид застосовується на посівах сільськогосподарських культур, сінокосах, пасовищах, садах, лісосмугах, узбіччях доріг, фермах, складських приміщеннях, де застосування хімічних приманок небезпечне для людей, свійських тварин, птиці та довкілля.

Норма витрат на сільськогосподарських угіддях (посіви, сінокоси, пасовища, багаторічні насадження), лісосмуги становить 2-3 г на нору, або 1,5-2,5 кг/га в залежності віл чисельності популяції мишоподібних гризунів, ферми та складські приміщення 0,5-2,0 г на 1 м.кв.

 

 Даний препарат пройшов інспекційну перевірку ТОВ «Органік Стандарт» відповідно до Стандарту з виробництва допоміжних продуктів, що можуть використовуватись в органічному сільському господарстві та переробці, розділ «ЗЗР та Добрива» ( з врахуванням вимог Стандарту МАОС з органічного виробництва та переробки, що еквівалентний регламентам ЄС). Біологічний засіб захисту рослин Бактоцид (Bactocyd), виробництва ДУ «Волинська фітолабораторія», затверджено для використання в органічному сільському господарстві.

Вартість біологічних засобів захисту регулюється Наказом Міністерсва аграрної політики України №96 від 13.02.2013 р. «Розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин».

Якщо вас зацікавила інформація про мікробіологічні препарати – за консультацією щодо технології застосування та їх придбання слід звертатись в ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» с. Змїнець, Луцького району, вул. Ліскова, 1, телефо

Джерело: ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія»
Telegram Channel